Az utolsó lépcsőfok: Az HBO Max új minisorozatát nem szabad kihagynod!

Már az HBO Max-on Az utolsó lépcsőfok, mely egyértelműen 2022 kihagyhatatlan sorozatainak sorát erősíti. 

De haladjuk sorba, és vegyük át kérdezz-felelek formában, hogy mi is ez a sorozat, és miért érdemes adnod neki egy esélyt.

Miről szól?

A széria Jean-Xavier de Lestrade azonos című 2004-es bűnügyi dokusorozatán alapszik. A történet főhősét azzal vádolják meg, hogy meggyilkolta a feleségét.

Eddig oké, de kell még valamit tudnom?

Antonio Campos szerelem projektjéről van szó, amit még 2008-ban kezdett el fejleszteni, de 2020-ig kellett várni arra, hogy kiderüljön, a produkció végül elkészül, és az HBO Max-on lesz látható.

Milyen hosszú?

A sorozat egyes epizódjai egy órásak, összesen 8 részes.

Ismerhetek valakit a szereplőgárdából?

Nagyon is, erre a szériára tényleg egy sztárparádé állt össze. Igaz, eredetileg úgy volt, hogy 

Harrison Ford alakítja majd a főszerepet, Michael Petersont, és bár ez végül nem valósult meg, de egyrészt producerként felügyelte a munkálatokat, másrészt a színészgárdát így is olyan sztárok alkotják, mint Colin FirthJuliette BinocheSophie TurnerDane DeHaan és Toni Collette.

És mit mondanak róla azok, akik már látták?

Röviden: csupa jót. A kritikusok körében igen pozitív fogadtatásra talált, a Rotten Tomatoes kritikaaggregátor portálon jelenleg 94 százalékon áll. A kritikai konszenzus a következő: 

“Az utolsó lépcsőfok nem tartogat sok meglepetést azok számára, akik már ismerik az eredeti dokumentumfilmet, de ez a dramatizálás új nézőpontot és textúrát ad a rejtélynek - Colin Firth fantasztikus alakításával együtt.”

Szóval már nézhető is?

IIgen, a széria első 3 része tegnap debütált az HBO Max-on. Idelent mutatjuk is a széria magyar feliratos előzetesét, ha pedig kedvet kaptál hozzá, a mafabos adatlapról rögtön el is indíthatod a ‘Lejátszás az HBO Max-on’-mezőre kattintva, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatótnál.

dráma | életrajzi | krimi | misztikus | thriller

Egy gyászoló férfit, akinek a felesége lezuhant a lépcsőn, megvádolnak, hogy meggyilkolta őt. több»