BAFTA tévés díjak: A Netflix behúzta a legjobb nemzetközi sorozat díját

A londoni Royal Festival Hallban került megrendezésre az idei BAFTA-díj gálaestje, az ünnepség házigazdái Rob Beckett és Romesh Ranganathan voltak.

A díjazottak között ott van Kate Winslet, Sharon Horgan és Ben Whishaw is, de lássuk is egy kicsit részletesebben a díjazottak listáját. Winslet a legjobb női főszereplőnek járó díjat nyerte el az I Am… című produkcióban nyújtott alakításáért, amelyben egyébként lánya, Mia Threapleton is szerepel. Anya is lánya együtt vették át az elismerést, köszönő beszédében pedig Winslet pedig a elmondta, hogy ezt együtt érték el.

Sharon Horgan az Apple TV+-on elérhető Rossz nővérekért vehette át a legjobb drámasorozatért járó elismerést, majd egyúttal köszönetet mondott a produkció íróinak. “Minden az írókkal kezdődik és végződik, úgyhogy szolidárisak vagyunk a WGA testvéreinkkel” - tette hozzá Horgan. Mindemellett a  Anne-Marie Duff kapta a legjobb női mellékszereplőnek járó elismerést a Rossz nővérekért.

Ben Whishaw Ez most fájni fog című sorozatban nyújtott alakításával elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat. Ugyanakkor kétségtelen, hogy az idei gálán a Netflix tarolt. A streamingszolgáltató saját gyártású produkciója, a Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori a legjobb nemzetközi sorozatnak járó díjat. Az Evan Peters főszereplésével készült produkció körül egyébként több botrány is kerekedett, amelyekről korábban ITT írtunk.

A Sherwood című sorozatban nyújtott alakításért pedig Adeel Akhtar kapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó elismerést. Az est folyamán két különdíj is kiosztásra került, az egyiket David Olusoga történész kapta a Harry & Meghan című dokudrámában nyújtott közreműködéséért, Meera Syal humorista pedig BAFTA-ösztöndíjat nyert.