Barbie vs Oppenheimer: Kiderült, melyik film lehet a nagyobb kasszasiker, az egyikük kétszer akkorát szakíthat

A bomba és a bombanő csatája hamarosan lángra lobbantja a mozipénztárakat.

A látszólag különböző blockbusterek együttesen táplálják a "Barbenheimer" néven ismert jelenséget. Az AMC Theatres, Amerika legnagyobb mozilánca arról számolt be, hogy már 40 ezren váltottak jegyet a Barbie és az Oppenheimer egyazon napon történő dupla vetítésére!

Greta Gerwig vattacukor színű Barbie filmje, amelynek főszerepében Margot Robbie játssza a kultikus babát, várhatóan 95-110 millió dolláros bevételt hoz majd a hétvégén 4200 észak-amerikai moziból. Tekintettel a Barbie mindent elárasztó jelenlétére, az első becslések mindenhol megoszlanak: A Warner Bros. konzervatívabb 75 millió dolláros starttal számol, míg a riválisok és a kiállítók szerint a PG-13-as film akár 140 millió dolláros bevételt is hozhat péntek és vasárnap között.

Mindenesetre a Barbie a csúcsot Christopher Nolan Oppenheimer című atombomba-drámája előtt foglalja el, amely vasárnapig 3600 moziban szolid 50 millió dollárt szeretne összegyűjteni. A 100 millió dollárba kerülő, R-besorolású történelmi életrajzi film mögött a Universal áll.

Az Oppenheimer három órás (Barbie alig két órás), ami korlátozhatja a napi vetítések számát. Nolan eposza azonban profitálhat a prémium nagy formátumú vásznakból, mint például az IMAX, amely három héten át a teljes területét a rendező új filmjének szenteli.

A 145 millió dolláros költségvetésű Barbie-ban több A-listás sztár szerepel, mintsem felsorolhatnánk őket, de azért íme pár név a teljesség igénye nélkül Ryan Gosling, Helen Mirren, Michael Cera és Will Ferrell. A vígjáték Barbie és Ken útját követi, ahogy elhagyják Barbie-föld kényelmét, hogy a való világban keressék önmagukat.

Az Oppenheimer, amelyet Nolan az "Amerikai Prométheusz" című Pulitzer-díjas könyvből adaptált, egy ugyancsak sztárgárdával dolgozó karaktertanulmány J. Robert Oppenheimer elméleti fizikusról. Cillian Murphy játssza az atombomba kifejlesztését irányító férfit, Robert Downey Jr., Matt Damon, Emily Blunt és Florence Pugh mellett.

Paul Dergarabedian, a Comscore vezető elemzője a "Barbenheimert" a "filmforgalmazók valóra vált álmának" nevezi. Hozzáteszi, hogy az őrület "növekvő érdeklődést vált ki, ami az M:I 7  szerencséjét is fellendítheti mivel a mozilátogatók elárasztják a multiplexeket, hogy a nagyvásznon még jobban élvezhető filmeket elsőként láthassák".