Bárcsak igaz lenne ez a Star Wars rajongói elmélet

Mint azt minden Star Wars rajongó álmából ébresztve is pontosan tudja, Mace Windu a Star Wars III. rész - A Sith-ek bosszúja során meghal, méghozzá Darth Sidious keze által, amiben Anakin Skywalker is nyakig benne van. Van azonban egy rajongói teória, amely szerint a Jedi mester valójában mégsem halt meg.

Az ominózus jelenetben Mace Windu nagy nehézségek árán, de végül felül kerekedik Palpatine-on, és már a végső csapásra készül. Ekkor tűnik fel a színen Anakin, aki végül megakadályozza ebben azzal, hogy levágja a Jedi kezét. Palpatine, vagyis Darth Sidious ezt használja ki, és villámjaival kitaszítja Mace Windut az ablakon, aki a mélybe zuhan.

Általában ez az a halálmód, amit a filmesek ilyen vagy olyan formában vissza tudnak vonni, hiszen konkrétan azt nem mutatják, amikor az illető földet ér és meghal. Így könnyedén rá lehet fogni, hogy esés közben történt valami, amit a néző nem lát ,és ami által az illető túléli a zuhanást.

Arról ugyan a teória nem értekezik, hogy Mace Windu pontosan miként élhette túl az egyébként garantáltan végzetes zuhanást, de a karaktert ismerve könnyedén elképzelhető, hogy vannak olyan trükkök a tarsolyában, amikkel ez is lehetséges. Hogy van-e esély arra, hogy Mace Windu valaha is visszatérjen a mozikban vagy akár A mandalóri sorozatban? Elég csekély, bár azt már a karaktert megformáló Samuel L. Jackson is több interjúban elárulta, hogy nagyon szívesen visszatérne a Jedik közé, erről még George Lucasszal is sokszor beszélgettek.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

A klónok háborúja 3 éve tart, és a köztársaság egyre inkább elfárad a harcokban. A félelmet kihasználva Palpatine szenátor egyre növeli hatalmát, míg végül sikerül... több»