Michael Keaton egy friss interjúban beszélt arról, hogy szerinte mennyire “tökös húzás” is volt Tim Burton részéről, hogy annak idején castingolta őt Batman szerepére.

A színész a GQ magazinnak beszélt pályafutása legemlékezetesebb pillanatairól, így többek között arról is, hogy mekkora visszatetszést váltott ki, miután hivatalossá vált, ő alakítja majd Bruce Wayne-t Burton rendezésében.

Keaton akkoriban főként komikus szerepeiről volt ismert, így sokan elképzelhetetlennek tartották, hogy akcióhősként is megállja a helyét. “Amikor azt mondták, hogy 'Batmanen gondolkodunk', azt mondtam, hogy 'Várjatok, ti Batmanről akartok filmet csinálni?' Az a tény, hogy Tim azt mondta akkor rám: 'Az a fickó, azt a fickót akarom', az szerintem egyszerűen tökös húzás volt” - mondta a színész.

Ezzel kapcsolatban egyébként maga Mark Hamill is elmondta, hogy Keaton castingolása hatalmas bátorságot adott számára, hogy elvállalja Joker szinkronszerepét. “Volt egy önbizalmam, ami nagyon sokat segített, mert nagy volt a felháborodás, hogy Michael Keaton fogja játszani Batmant” - mondta Hamill.

A GQ-interjú egy másik részében Keaton felidézte egy emlékezetes találkozását Jack Nicholsonnal. “Sokat edzettem, hogy nagyon fitt legyek. Egy nap Jack Nicholson elsétált mellettem, és azt kérdezte: 'Mit csinálsz? Azt mondtam: 'Edzek'. Erre ő: 'Miért csinálod ezt?'". Keaton visszaemlékezett. "Nem tudtam neki válaszolni, ő pedig egyszerűen elsétált. Teljesen rosszul álltam hozzá. Jobb, ha tényleg kicsi és vékony vagy a jelmezben. Tudsz mozogni, tudsz lélegezni odabent. Nem tudom, mit gondoltam, csak azt gondoltam, hogy 'színész vagyok, meg fogom csinálni ezt az egészet!” - tette hozzá Keaton.

akció | kaland | szatíra

Bruce Wayne kettős életet él. Nappal egy milliomos playboy szerepét játssza, éjszaka pedig a bűntől szennyezett Gotham igazságosztó lovagja. A Denevérember kilétére mindenki... több»