Becstelen brigantyk: Valóban létezett a nácivadász brigád?A kép forrása: ScreenRant

Kiben ne merült volna fel a kérdés, hogy Quentin Tarantino egyik legsikeresebb filmjének, a Becstelen brigantyknak mennyi is lehet a valóságtartalma.

A rendező egyik legsikeresebb filmjéről beszélünk, amely a 70 millió dolláros költségvetéssel szemben 321 milliót hozott a kasszáknál. A második világháborús történet forgatókönyvén Tarantino közel 10 éven keresztül dolgozott. És bár rendkívül hiteles módon rekonstruálja a háború hangulatát, fontos leszögezni, hogy a sztori így is csupán fikció.

Hans Landa (Christoph Waltz) karaktere például nem létezett, ugyan felmerültek korábban olyan értelmezési lehetőségek a filmmel kapcsolatban, hogy a figura netán utalás lenne a teljes náci gépezetre, amely nagy számú zsidó állampolgár meggyilkolásért felel, a filmben maga Landa is megjegyzi, hogy ő maga nem antiszemita, csupán a munkáját végzi.

Más lapra tartozik azonban maguk a brigantyk története. A valóságban ugyanis valóban létezett egy zsidókból álló brit katonai különítmény, amelyet X-Troopként jelöltek, a film történetével ellentétben azonban nem német náci tisztek levadászása és skalpolása volt a céljuk, hanem puszta információszerzés.

dráma | háborús | kaland | szatíra

SkyShowtime (2023.02.14.)

Quentin Tarantino filmje a II. világháború ideje alatt, Franciország német megszállásának első évében játszódik. Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) családját a lány... több»