Befejezték a Ragyogás folytatásának forgatását

Mike Flanagan rendező nemrég büszkén osztotta meg a Facebook-oldalán, hogy hivatalosan is befejezték az Álom doktor forgatását, vagyis jöhet az utómunka.

A Stephen King regényéből készült forgatókönyv, amely a Ragyogás egyenes folytatása, Danny Torrance felnőttkorában játszódik, és nem ígér kevesebb feszültséget, mint az előző rész. Danny ugyanis felnő, alkoholista lesz és nem tudja kezelni a dühkitöréseit, és még mindig kísértik az Overlook Hotelben átélt szörnyűségek. Amikor végre megnyugvásra lelne, összetalálkozik egy fiatal lánnyal, akinek hasonló képességei vannak mint neki – és megtudja, hogy létezik egy szekta, ami olyan gyerekekre vadászik, akikben szintén megvan a ragyogás.

Flanagan azt írta a produkcióról, hogy hatalmas megtiszteltetés volt számára részt venni benne, mert már 2013-ban, rögtön a megjelenés után azonnal megvette és elolvasta a folytatást, de sosem gondolta volna, hogy ő lesz az a szerencsés, aki vászonra is viheti.

Ebben viszont mások számára talán nincs semmi meglepő: a rendező már többször bizonyította, hogy biztos kézzel nyúl a horror műfajához, azon belül pedig kifejezetten ügyes King történeteinek adaptálásában. A legjobb példa erre a Gerald's Game, amit sokan megfilmesíthetetlennek gondoltak, Flanagan pedig egy kritikailag is elismert művet rakott belőle össze.

De nyilván nem véletlen, hogy a rendező most úgy gondolja, ez a film karrierjének eddigi csúcsa: a főszerepet Ewan McGregor játssza, és feltűnik még benne Rebecca FergusonJacob Tremblay és Bruce Greenwood is – de a legnagyobb nyomást minden bizonnyal az jelenti, hogy a Ragyogás olyan kultfilm, amit nehéz túlszárnyalni.  Bár az író bevallottan nem szereti a Stanley Kubrick által rendezett filmet, a közönség a mai napig imádja, a kritika pedig a horror műfaj egyik legfontosabb alkotásának tartja. Talán Flanagan nem tör ezekre a babérokra – de az összehasonlítás még ennyi év után is elkerülhetetlen lesz.

És a lényeg: a film 2020 januárjában érkezik majd a mozikba.