Befutott a Szabó István rendezésében készülő Zárójelentés plakátja

Február végétől lesz látható a mozikban Szabó István új filmje, a Zárójelentés, amelyet az Oscar®-, Golden Globe®-, cannes-i Aranypálma és berlini Ezüstmedve-díjas rendező hosszú szünet után, korábbi sikeres filmjei legfontosabb alkotótársaival, Klaus Maria Brandauerrel, Eperjes Károllyal és Koltai Lajos operatőrrel együtt készített. A mai napon megjelent a Zárójelentés plakátja, melyen a film főszereplői – Klaus Maria Brandauer, Eperjes Károly és Stohl András  – láthatók. A plakát az alábbi videó alatti kis képre kattintva nézhető meg.

A Zárójelentés főhőse Stephanus professzor (Klaus Maria Brandauer), az elismert kardiológus, akit váratlanul nyugdíjaznak. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, ezért hazaköltözik a szülőfalujába, ahol körzeti orvosként folytatja munkáját. Itt újra találkozik gyerekkori szerelmével és legjobb barátjával, ám nem feledkezhet bele a múltidézésbe, ugyanis kisstílű, ártalmas politikai csatározásokba keveredik, és saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz velük.

Az Oscar®-díjas Szabó István drámájának plakátja hűen tükrözi a film hangulatát: a kétségek és bizonytalanság gyötörte Stephanus professzor arcán a múlt nehézségei és a jelen félelmei úgy jelennek meg, hogy nem marad kétség afelől: tudni szeretnénk minden titkát.

A film forgatókönyvét maga Szabó István jegyzi, az operatőr pedig a rendező állandó partnere, Koltai Lajos volt. A Zárójelentés produceri feladatait Sándor Pál és Tőzsér Attila látták el, a főszereplők mellett pedig olyan kimagasló magyar színművészeket láthatunk majd a filmben, mint Udvaros Dorottya, Kerekes Éva, Csákányi Eszter, Szirtes Ági, Csomós Mari, Andorai Péter, Orosz Ákos és Börcsök Enikő.

A Zárójelentés plakátjával mától találkozhatnak az érdeklődők a mozikban és az online felületeken, a filmet pedig február 27-től láthatják országszerte az InterCom forgalmazásában.

dráma

Stephanus professzort (Klaus Maria Brandauer) sokként éri, amikor megtudja, hogy nyugdíjba kell vonulnia. Nem szeretné végleg feladni orvosi pályáját, ezért, miután búcsút vesz... több»