Biztos, hogy elég alaposan megnézted a Pókember 3 előzetesét?

A Sony és a Marvel Studios most vagy nagyon tud valamit, vagy nagyon nem. A minap érkezett meg a Pókember: Nincs hazaút második, kellemesen hosszú előzetese. És kedvenc falmászó hősünk olyan kulimászba keveredik benne, amihez képest az első két mozi történései könnyed sztorizgatásnak tűnnek tábortűznél. Csakhogy van egy kis bibi.

A trailerben láthatjuk, amint összemosódik több univerzum is, így Pókembernek szembe kell néznie több ikonikus szupergonosszal. Felbukkan Zöld Manó, Dr. Octopus, Electro és Homokember is, hogy csak néhányat említsünk. És a jelek szerint Doctor Strange-et is sikeresen magára haragítja a hálószövő.

Szóval lesz kivel bunyózni bőven, csakhogy valami nagyon hiányzik ebből az előzetesből. Illetve valaki. Még inkább illetve valakik. A másik két Pókember. A Sony és a Marvel Studios most vagy nagyon ért hozzá, hogy pattanásig feszítse a húrt a rajongóknál, vagy épp hagyták, hogy mindenki felüljön a három Pókember egy filmben hype-vonatra és közben szó sincs ilyesmiről.

A lényeg: hogy hivatalosan továbbra sincs megerősítve (vagy megcáfolva), hogy a másik két Pókember, vagyis Tobey Maguire és Andrew Garfield karakterei is szerepelni fognak az új filmben. Viszont a második előzetes felbukkanása után azonnal beindult a találgatás a világháló különböző szegleteiben. Lehet, hogy mégiscsak ott guggolnak a trailer egyik sarkában a régi Pókemberek is, csak épp nem szúrtuk ki őket?

A Marvel híres arról, hogy előszeretettel manipulálja a filmjei előzetesét. Egyes felhasználók szerint most is hasonlóról lehet szó. A trailer egyik jelenetében Lizard (igen, ő is szerepelni fog) és Electro egyszerre lendül támadásba. De úgy mozognak, mintha nem a képen látható Pókembert támadnák épp, hanem két teljesen más pontot.

Ugyanez a jelenet a brazil trailerben épp egy másodperccel hosszabb mint a nemzetközi. És abban az utolsó másodpercben az is látható rajta, amint Lizard kap egy méretes pofont a nagy büdös semmitől. Legalábbis a feje pont úgy mozog, mintha valaki egy jó nagyot odasózott volna rá, de a képen nincs ott senki. Digitálisan kivágtak volna onnan valakit?!

Akárhogy is, legkésőbb december közepén megtudjuk az igazságot. Hogy akkor most egy Pókember néz szembe mindegyik szupergonosszal vagy lesznek hasonszőrű társai is.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Peter Parker számára legutóbb nem alakult túl szerencsésen az európai kiruccanás. Hazatérve azonban nem várt nehézséggel kell szembenéznie, hiszen valódi kiléte Pókemberként... több»