Black Panther, az első fekete szuperhős

A Marvel Studios és a Disney egy hollywoodi rendezvény keretén belül bejelentették a legújabb filmterveiket, melyeket 2019-ig kívánnak megvalósítani.

 

A Marvel Studios elnöke, Kevin Siege a már korábban bejelentett filmek mellet olyan szuperprodukciókról is lerántotta a leplet, melyekről eddig legfeljebb csak találgatások folytak.  Az est legnagyobb meglepetése kétségkívül a Black Panther (Fekete párduc) bejelentése volt, melyben Chadwick Boseman fogja játszani az afroamerikai szuperhőst. A film 2017. november 3-án debütál majd a mozikban, a színész öt filmre szerződött le.

Bár fekete bőrű karakterek már több szuperhős témájú is szerepeltek (elég csak Nick Furyra, vagy Heimdallra gondolnunk), főszerepben korábban még egyiket sem láthattuk.  Black Panther figurája, aki egy különleges növény elfogyasztása után rendkívüli érzékelésre, erőre és sebességre képes szert tenni az 1960-as években tűnt fel először a Marvel Avengers képregényeinek oldalain. A karakter hamar népszerű lett, és csakhamar önálló, kétszáz oldalas történetet kapott, melyből kiderült, hogy egy fiktív afrikai ország, Wakanda hercege. A következő saját sztoriban a Ku Klux Clan ellen küzdött az Egyesült Államokban. A képregényekben az X-Menből ismert Viharral ápolt romantikus kapcsolatot. Black Panther először a Amerika Kapitány: Polgárháború című produkcióban fog feltűnni. A 2016. május 6-án érkező Amerika kapitány harmadik felvonásában Chris Evans és Robert Downey Jr. játsszák a főszerepet. A filmet 2016. november 4-én a Benedict Cumberbatch nevével fémjelzett Doktor Strange fogja követni. 2017-ben a Marvel három filmmel képviselteti magát, ezek: a (május 5.), a Thor: Ragnarök (július 28.) és a Black Panther. 2018-ban további két új franchise, a Marvel Kapitány (július 6.) és az (november 2.) veszi kezdetét, de ekkor kerül a mozikba az Bosszúállók harmadik felvonásának első része is, az (május 4). A négy részesre duzzadt franchise záró epizódja 2019. május 3-án kerül a mozikba.