Christopher Nolan egy hónappal az Oppenheimer bemutatása után bocsánatot kért Florence Pugh (galériánkban) szinésznőtől, amiért kevés játékidőt kapott a filmben.

Mindezt maga Florence Pugh közölte a nyilvánossággal MTV UK sajtóinterjújában, amelyben a színésznő azt is hozzátette, hogy Nolan előre tájékoztatta arról, hogy az általa hozott karakter egy kisebb szerep lesz majd.

“Nem igazán tudtam, hogy mi történik, vagy hogy mi az, ami készül. Chris nagyon-nagyon szerette volna, ha tudom, hogy ez nem egy nagyon nagy szerep, és megérti, ha nem akarok közelebb kerülni az egészhez” - mondta Pugh, aki Jean Tatlock, J. Robert Oppenheimer egyik romantikus szálát alakítja a filmben.

Pugh azt is elmondta, hogy annyira örült a felkérésnek, hogy egyből közölte a rendezővel, hogy még annak is örülni fog, ha akár csak egy statiszta szerep jut a számára. “Megkértem, hogy ne kérjen bocsánatot, erre ő azt felelte, hogy elküldik nekem a forgatókönyvet, és rám bízza a döntést” - tette hozzá a színésznő.

Ezzel szemben korábban már beszámoltunk arról, hogy a címszerepet alakító Cillian Murphy messzemenően terjedelmesebb szövegkönyvet tanult meg a forgatásra, így szinte csak minimálisan tudott a stábtagokkal időt tölteni a munkálatok során, a teljesítménye előtt pedig még maga Robert Downey Jr. is elámult.

77 Oppenheimer  (2023)

dráma | életrajzi | történelmi

SkyShowtime (2024.03.21.)

A második világháború egyik legborzalmasabb hozadéka az atombomba feltalálása, amelynek első és egyben utolsó bevetése sokkolta a világot. J. Robert Oppenheimer nevéhez... több»