Bocsánatot kért Guy Pearce a transzneműekkel kapcsolatos megjegyzése után

Manapság az egyik legérzékenyebb téma a nemi identitás kérdése, amiről éppen ezért érdemes óvatosan megnyilvánulni. Főleg akkor, ha világsztár valaki, akit világszerte milliók követnek a közösségi média különböző csatornáin. Most ebbe a hibába futott bele Guy Pearce is, aki feltett a Twitteren egy ártatlannak tűnő kérdés. Most pedig emiatt kell magyarázkodnia és bocsánatot kérnie.

A sztár azon elmélkedett az azóta már törölt tweetjében, hogy "ha transznemű karaktereket csak transznemű színészek játszhatnak el, akkor transznemű színészek csak transznemű karaktereket játszhatnak el? Biztos, hogy ez korlátozza a színészi karriert? Nem az lenne a színészet lényege, hogy bárkit eljátszhassunk a saját világunkon kívül is?" Ez volt az a kérdés, amivel máris magára zúdította az internet haragját.

A színész nem sokáig várt a bocsánatkéréssel, egy újabb tweetben hosszas levelet tett közzé, amelyben megpróbálja tompítani a dolog élét. Elsősorban bocsánatot kért mindenkitől, akit esetleg megbántott vagy felbőszített a korábbi tweetjével. Ezután arról írt, hogy nem volt célja bárkit is megbántani, de belátja, hogy a kérdését feleslegesen fókuszálta egy bizonyos, egyébként is zaklatott közösségre. Ezzel együtt a kérdése kizárólag a színészet definícióját védte, semmi mást.

Érdekesség, hogy Guy Pearce már alakított a mozivásznon transzvesztita karaktert. 1994-ben mutatták be a Priscilla, a sivatag királynőjének kalandjai című road-movie-t, amely három transzvesztita művész ausztrál sivatagi utazását mutatja be. Az egyik ilyen karaktert épp Guy Pearce alakította Hugo Weaving és Terence Stamp társaságában.