Bohém rapszódia: Brian May zseniális videót osztott meg a kulisszák mögül

Szépen pörögnek az események a Bohém rapszódia körül – a film nemrég megnyerte a legjobb drámának járó Golden Globe-ot, és a főszereplő Rami Malek is hazavihette a ceremóniáról a legjobb férfi főszereplőnek járó glóbuszt.

A filmet emellett jelölték a legjobb brit filmnek járó BAFTA-díjra is, ahogy Malek is megkapta a férfi főszereplő jelölését, vagyis az Oscar hajrájában még azért van miért izgulni.

A film egyik producere és kreatívja, a Queen legendás gitárosa, Brian May is rettenetesen élvezte a film forgatásával járó munkát, és annyira büszke a végeredményre, hogy nemrég nekiment a filmet lehúzó újságíróknak. A film zajos fogadtatásába ugyanis vegyült némi ellenérzés: a Globe-on ugyanis még sosem nyert olyan film, amit a kritikusok ennyire lehúztak.

May persze nem csak hőbörögni tud: nemrég Instagramján osztott meg egy videót, amin a filmebn őt alakító Gwilym Lee-vel látható, ahogy épp szólóznak egyet. A poszt leírása szerint a gitáros az ellentmondásos megítélésű rendezőtől, Bryan Singertől kérte kölcsön a videót, amit a projektből végül kiszálló rendező a telefonjával vett fel a forgatás egyik szünetében. A háttérben látható a stáb többi része is – és ugyan nem tökéletes minőségben, de hallgatható verzióban élvezhetünk egy elég húzós szólót.

A gitáros azt is leírja, hogy ezt a felvételt sajnos nem lehet hallani a filmben, mert amikor felvették, épp nem álltak rendelkezésre a megfelelő technikai eszközök – és csak később jutott eszébe, amikor a film végleges zenéjét tökéletesítették, hogy bekerüljön belőle egy részlet. Illetve megpendítette azt is, hogy a felvételnek van folytatása – amit talán majd megoszt még velünk valamikor. Elvégre messze még az Oscar, és addig annyi bejegyzés születhet.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

This clip is stolen from @bryanjaysinger, who was evidently filming it on his iPhone. When the BR team were shooting this scene, I happened to be around, so Gwil invited me to have a go ! How did I do, folks ? Well, obviously not quite as good as Gwil ! He’s a trained artist ! ???? We had too much fun ! I’d like to see the rest of what happened, captured by the film cameras which were still rolling ... some day. In case you’re wondering why this solo doesn’t sound like the ‘out-take’ solo in the film, I only had the idea to make that happen later, when we were polishing the soundtrack. In any case, we wouldn’t have had the facilities to do that on the day of the shoot. In the film, you hear a variant take on the Bo Rhap solo which just MIGHT have been the one previous to the final one which made it onto the record! Might ! That’s if it hadn’t been a genius first-take keeper. Ha ha ! I honestly don’t remember ! A million thanks to @mrgwilymlee Bri

Brian Harold May (@brianmayforreal) által megosztott bejegyzés, Jan 14., 2019, időpont: 2:28 (PST időzóna szerint)