Hamarosan a mozikban Christopher B. Landon filmje, melynek premierje kapcsán 5 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Már csak napok kérdése, és a mozikban 2017-es sikerfilm folytatása, a Boldog halálnapot! 2.. A film első része nem csak világviszonylatban, de hazánkban is remekül teljesített: 85 ezer néző váltott rá jegyet 115 millió forintos bevételt termelve. A film rendezői székét ismét Christopher B. Landon foglalhatta el (Boldog halálnapot!, Cserkészkézikönyv zombiapokalipszis esetére), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Jessica Rothe, Suraj Sharma, Israel Broussard, Ruby Modine, Charles Aitken, Steve Zissis és Rachel Matthews. A forgatókönyvet Christopher B. Landon szerezte.

Íme 5 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A film annak a Blumhouse produkciós cégnek a gyártásában készült, mely az utóbbi években olyan kasszasiker horrorokat mutatott be, mint a Felelsz vagy mersz, Amityville: Az ébredés, a Tűnj el!, a Széttörve, az Ouija: A gonosz eredete vagy a Parajelenségek.
  • A film első része hatalmas kasszasiker volt. 4,8 millió dolláros költségvetése mellé több mint 125 millió dollárt termelt világszerte.
  • Christopher B. Landon egy interújban elárulta, hogy a film választ ad majd a kérdésre, hogyan került a főszereplő a végtelenül ismétlődő időhurokba.
  • A film forgatása 2018. május 14-én kezdődött meg New Orleansban, Louisiana államban.
  • A Boldog halálnapot 2. premierjét eredetileg február 14-re tűzte ki a Universal, azonban ez épp egybe esett volna a Stoneman Douglas középiskolában történt tragikus lövöldözés évfordulójával. Az álodzatok családtagjainak nyomásának hatására a stúdió végül egy nappal előbbre hozta a bemutatót.

Hazai premierdátum: 2019.02.14.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: