Bosszúvágy: A kritikusok darabokra cincálták Bruce Willis akciófilmjét

A Bosszúvágy alig egy hete került az amerikai mozikba – és bár nagy várakozás övezte az 1974-es klasszikus (Bosszúvágy) remake-jét, a kritikusok napok alatt kapták szét a filmet, ami jelenleg 15 százalékon áll a Rotten Tomatoes-on filmes szakemberek véleménye szerint.

A nézők ugyan szeretik (ők 85 százalékot szavaztak neki), az újságíróknak nem igazán megy le a torkán sem a történet, sem a rendezés, sem a dramaturgia, és nem finomkodnak a véleménynyilvánításban.

A filmet Eli Roth rendezte Bruce Willis főszereplésével, amely hosszú idő után az első filmje a sztárnak – a történet szerint egy chicagói baleseti sebész élete teljesen felborul, amikor támadás éri családját békésnek hitt kertvárosi otthonukban. A rendőrség tehetetlenségét és túlterheltségét látva a férfi még a törvénytelen eszközöktől sem riad vissza, hogy igazságot szolgáltasson családjának és más ártatlanoknak.

A Bosszúvágy annak a közönségnek a katekizmusa, amely elborzad a gondolattól, hogy tűzereje és befolyása csökken. (Ty Burr, Boston Globe)

Bizonyos értelemben a Bosszúvágy siker – jóllehet ez az az értelem, amelyben az akciófilmek rajongói alig várják, hogy megnézzék a Netflixen. (Matthew Rozsa, Salon.com)

Érvényes a kérdés, hogy Eli Roth és Bruce Willis mit tett bele a filmbe, amely az eredeti, 1974-es, Charles Bronson-féle verzióban nem volt benne. A válasz: nem sok mindent. (James Berardinelli, ReelViews)

Hívhatnám érzéketlennek a Bosszúvágyat, de az nagy sértés lenne az érzékek nélkül született embereknek. (Jared Rasic, NUVO Newsweekly)

A film ma kerül a magyar mozikba – ha láttad, és kikívánkozik belőled a vélemény, ne felejtsd el megosztani velünk!