72 Botrány  (2019)

Már a mozikban Jay Roach filmje, melynek premierje kapcsán 10 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Roger Ailes (John Lithgow) az Egyesült Államok egyik legbefolyásosabb médiabirodalmának vezetője, a FOX News hírcsatorna alapítója nem válogatott az eszközökben, legyen szó egy szaftos sztoriról, vagy a női alkalmazottak megalázásáról. A hírhedt mogul hatalma egy pillanat alatt összedőlni látszott, amikor Gretchen Carlson (Nicole Kidman), a csatorna egykori műsorvezetője szexuális zaklatás vádjával beperelte őt. Az eddig hallgatásba burkolózott nők, köztük a népszerű riporter, Megyn Kelly (Charlize Theron) is nyilvánosságra hozta, hogy a csatorna igazgatója többször inzultálta őt. A botrány egyre nagyobb méreteket öltött, ami Alies bukásához vezetett.

A film rendezői székét Jay Roach foglalhatta el (Apádra ütök, Vejedre ütök), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Nicole Kidman, Charlize Theron, Margot Robbie, John Lithgow, Allison Janney, Jennifer Morrison és Connie Britton. A forgatókönyvet Charles Randolph szerezte.

Íme 10 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • Margot Robbie alakítja a film egyetlen fiktív karakterét.
  • A történetet eredetileg Charlize Theron produkciós cége filmesítette volna meg, az eredeti tervek szerint pedig ő alakította volna a főszerepet is. A színésznő végül úgy döntött, hogy Megyn Kelly szerepét fogja eljátszani, Margot Robbie-t és Nicole Kidmant pedig egyenesen ő javasolta Kayla Pospisil és Gretchen Carlson szerepeire.
  • A Botrányban 3 Oscar-díjas (Allison Janney, Nicole Kidman és Charlize Theron) és két Oscar-díjra jelölt (John Lithgow és Margot Robbie) színész is feltűnik.
  • Nicole Kidman egy interjúban elmondta, hogy Meryl Streep győzte meg arról, hogy vállalja el a Botrány egyik főszerepét.
  • Nicole Kidman és Charlize Theron korábban két film kapcsán is rivalizált egymással. A Földre szállt boszorkány és Grace: Monaco csillaga főszerepére mindketten esélyesek voltak, de végül mindkét alkalommal Kidman happolta el a szerepet kolléganője elől.
  • A Botrány Margot Robbie és Allison Janney második közös filmje a 2017-es Én, Tonya után. Robbie mindkét filmben producerként is részt vett.
  • A film valós eseményeken alapszik. A történet középpontjában Roger Ailes, a Fox News vezérigazgatója áll, akit számos női beosztottja vádolt meg súlyos szexuális zaklatással.
  • A film eredetileg "Fair and Balanced" (Tisztességes és kiegyensúlyozott) címmel került a mozikba.
  • 2017. május 18-án, nem sokkal a Fox News alapítójának, Roger Ailesnek a halála után jelentették be, hogy az Annapurna Pictures egy olyan film fejlesztésén dolgozik, melynek középpontjában az Ailes ellen felhozott zaklatási vádak állnak majd.
  • A Botrány forgatása 2018. október 22-én kezdődött meg Los Angelesben.

Hazai premierdátum: 2020.01.09.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: