2021.01.11   olvasottság: <1000x   szerző: csd   hozzászólások: 0

Brendan Fraser karrierje csupa rejtély. Elsőre szinte képtelenség ugyanis megmondani, hogy A múmia egykori sztárja, vajon hová is tűnhetett az elmúlt évek során, ha azonban egy picit jobban megvizsgáljuk Fraser karrierjét, akkor bizony máris előtűnik, melyik döntésével siklatta ki hosszú évekre színészi pályáját.

85 A múmia  (1999)

Ahogy azt tehát fentebb említettük Fraser Rick O'Connell szerepével vált ismertté a szélesebb nézőközönség számára, persze volt ő korábban  Az őserdő hőse is. Mindenesetre a színész még kétszer bújt a kalandor, O’Connell bőrébe, mígnem a 2008-as A múmia - A sárkánycsászár sírja pontot tett a franchise történetére.

A szintén 2008-ban debütált Utazás a Föld középpontja felé azonban hatalmas sikernek számított. A közel 60 millió dolláros költségvetéssel szemben a film 242 millió dollárt hozott a konyhára, így nem is volt kérdés, hogy a stúdió megcsinálja a folytatást. A második rész főszerepére Fraser azonban nemet mondott. A Drágán add a rétedet és az  Eszeveszett küzdelem filmekben vállalt szerepeivel igencsak biztos pályán érezte magát, hogy lepasszolja az Utazás a rejtélyes szigetre főszerepét Dwayne Johnsonnak. A film 335 milliós bevételt termelt, ezzel pedig azt is bizonyította, hogy a kasszasikerhez már nincs szükség Fraserre, a színészt pedig hosszú évekig nem is láthattuk egy komolyabb szerepben sem.