Brendan Fraser egy visszahúzódó angoltanárt alakít, aki újra kapcsolatba akar lépni a lányával (Sadie Sink) a Velencébe készülő filmben. A színész teljes átalakuláson ment keresztül Darren Aronofsky legújabb drámája kedvéért. A fotót megtalálod a galériánkban.

Az A24 R-kategóriás játékfilmjét, amelyet Aronofsky rendezett Samuel D. Hunter színdarabja alapján, a 2022-es Velencei Filmfesztiválon mutatják be. Fraser egy visszahúzódó angoltanárt alakít, aki súlyos elhízásban szenved, miközben megpróbál újra kapcsolatba lépni elhidegült tinédzser lányával (Sadie Sink), hogy egy utolsó esélyt kapjon a megváltásra. Hong Chau, Ty Simpkins és Samantha Morton is szerepelnek a filmben.

"A színdarabom forgatókönyvvé adaptálása igazi szerelm-projekt volt számomra" - mondta Hunter a Deadline-nak adott tavalyi nyilatkozatában - "Ez a történet mélyen személyes, és nagyon hálás vagyok, hogy esélyt kap arra, hogy szélesebb közönséghez is eljusson. Darren rajongója vagyok, mióta láttam a Rekviem egy álomért című filmet, mikor elsőéves főiskolásként az első színdarabjaimat írtam! Nagyon hálás vagyok, hogy egyedülálló tehetségét és látásmódját ebbe a filmbe is beleviszi".

A The Whale/ A bálna  Aronofsky első filmje a 2017-es Anyám! óta. A rendező újra együtt dolgozik Matthew Libatique operatőrrel, aki Olivia Wilde Nincs baj, drágám című filmjét is fotózta.

A first look fotón Fraser zavartan néz ki, és a távolba bámul, miközben protézist visel.

"Olyan lesz, amilyet még nem láttál" - mondta a színész az Uniladnak 2021-ben - "Tényleg ez minden, amit elmondhatok. A ruha és a jelmez nehézkes és hatalmas volt. Ez biztosan messze áll mindentől, amit eddig csináltam. Azt viszont tudom, hogy maradandó benyomást fog kelteni".

A Bálna mellett Fraser Martin Scorsese Megfojtott virágok című Apple Original westernfilmjében is szerepelni fog. Emellett pedig Firefly szerepében is feltűnik majd az HBO Max Batgirl című filmjében.