Csalódást keltően nyitott a Bridget Jones és a Blair Witch

Gyengén kezdtek a premierfilmek az Államokban.

A hétvégén debütál a tengerentúlon az Ideglelés folytatása, a Blair Witch. Az elemzők 20 millió dollár feletti nyitás jósoltak a filmnek, a horrorra azonban mindössze 9,65 millió dollárban váltottak jegyet mozizók. A csalódást keltő teljesítményben minden bizonnyal közrejátszott a nézők és a kritikusok egyöntetű lehangoló véleménye is, a film a RottenTomatoes kritikaösszesítő portálon mindössze 37 százalékon áll.

Hasonlóan gyengén teljesített a Bridget Jones babát vár vár, mely 8,2 millióval zárta a hétvégét, ezzel megszerezve a dobogó harmadik fokát. A vígjáték a nemzetközi piacokon ellenben viszonylag jól teljesített, közel 30 millió kaszált, így az első hétvége után sikerült visszatermelnie a gyártási költségeket.

Ami a további országos premiereket illeti, szintén nem lehet oka az örömre Oliver Stone-nak és stábjának. Bár a Joseph Gordon-Levitt nevével fémjelzett Snowden a toplista negyedik helyét szerezte meg, azonban bevételei alig haladták meg a 8 millió dollárt.

Továbbra is remekül teljesít azonban Clint Eastwood valós eseményeket feldolgozó, Tom Hanks főszereplésével bemutatott drámája, a Sully - Csoda a Hudson folyón. A produkció ismét könnyedén szerezte meg az első helyet, összbevételei pedig már megközelítik a 100 millió dollárt.