Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
76
Filmadatlap
 
29
Szereplők
26
Vélemények
17
Képek
11
Videók
Snowden
 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 16.

legújabb vélemény

Valahogy olyan semmilyen.Nekem nem igazán jött be,de nem tudom igazán,miért.Nem kötött le,vagy nem érdekelt a téma,vagy csak rossz napom volt,de a film nézése után hiányérzet fogott el.Ennyi,akinek bejön ez a téma,nyugodtan nézze meg.

 
mamiéstöti2   2019. 02. 08.

Nekem annyira nem jött be ez a film, de sokat olvastam és hallottam róla ezért megnéztem, nem az én stílusom. 5/3!


 
puffancshercegnő   2016. 09. 17.

Szerintem ez egy átmenet egy dokumentumfilm és egy mozifilm között, jól egyensúlyozva. Érdekesen, hitelesen mutatja be az eseményeket, de nem túl pörgősen. Persze vannak feszült jelenetek, csak nem ez jellemzi a filmet. Lassú folyású sztori, szépen kibontakozó szálak, kis magánélet jól összegyúrva. Negatívumként talán annyi, hogy kicsit hosszú volt.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 10. 21.

Egy nagyon érdekes játékfilm, amely számos dokumentarista elemmel van teletűzdelve. A poén viszont az, hogy ettől válik még érdekesebbé és izgalmassá ez az egész. Oliver Stone szereti a filmjeiben kritizálni Amerikát, vagy jelen esetben az amerikai kormányt, ám úgy vélem, hogy ez a kemény kritika itt nagyon kijött. A sztori rengeteg fontos és releváns kérdést feszeget, emellett pedig elgondolkodtat is egy globális jelenségről és problémáról. Nagyon tetszettek a képi megoldások, helyenként valóban csak ámultam. A színészek közül Joseph Gordon-Levitt játéka nagyon tetszett, szerintem hitelesen alakította a főszereplőt (a ráadás pedig, hogy az igazi Snowden is megjelenik, de nem akárhogy!). Hatásos film, de nem hatásvadász, és ez nagyon nem mindegy! Számomra az idei mozis felhozatal egyik meglepetésfilmje lett a Snowden!

 
HercegPeter   2019. 02. 09.

Nem volt rossz, de annyit nem ér, hogy emiatt a rendező kihagyja a saját anyja temetését. Ezzel Stone nagyot zuhant a szememben. A film egyébként nézhető, vannak benne feszült jelenetek. Szeretem az életrajzi filmeket, így ezt sem hagyhattam ki. Ami a filmből kiderül, miszerint mindannyian meg vagyunk figyelve eddig is sejteni lehetett.

 
Berto49   2017. 01. 25.

Vegyes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Egyrészt nagyon jó, hogy Snowden leleplezte azt a piszkos „játék”-ot, amit az USA művel az egész világgal szemben. Ugyanakkor tévedés lenne azt hinni, hogy ilyen megfigyelés/ellenőrzés csak az amerikai fél részéről történik, a fejlett világ hírszerzése mind mind ezt műveli. Másrészt pedig nyugodtan lehet árulónak hinni és a lehető legkeményebb büntetést kiróni rá, hiszen olyan titkokat fedett fel amelyekből akár csak egy is hazaárulásnak tekinthető. Amikor elvállalta az állásokat a különböző hírszerző szolgálatoknál biztos, hogy esküt kellett tennie a titoktartásra, amit nyilvánvaló módon megszegett. Az biztos, hogy elgondolkodtató film, a „kémlelő” technológia meg félelmet ébreszthet a mindennapi emberekben. A magánélethez való jog semmissé vált, a NAGY TESTVÉR éjjel és nappal, megállás nélkül figyel minket.

 
HETEDIK   2017. 01. 22.

Stone, az örök Amerika bíráló legújabb filmjében a híressé vált informatikust vesézi ki, akiben volt annyi hogy napvilágra hozza, akármikor benézhetnek akár saját otthonunkba is egy webkamerán keresztül.... Meg is lett az eredménye, Snowdent keresztre feszítették, menekülnie kellett, azóta is Oroszországban él és nagyon valószínű, sosem térhet vissza hazájába. Az egész ügy rávilágít arra, nincs demokrácia,magánszféra, csak sok-sok kamera, meg a facebook. A film Stone többi filmjéhez képest nekem unalmas, vontatott, a szerelmi szál tök felesleges, valahogy nem éreztem azt az átütőerőt, mint korábbi legendás munkáiban.(JFK, Született július 4-én) De talán a téma se annyira érdekes ahhoz, hogy ez egy maradandó alkotás legyen. A vége viszont nagyon tetszett, mikor igazi archív felvételekkel mutatták be a béke Nobel díjas, "jóságos" elnök aszisztálását ehhez az egészhez, s mikor megkérdezik tőle, minek tartja Snowdent, hősnek vagy hazaárulónak, ő egyszerűen elmosolyodik és lehajtja fejét....

Joseph Gordon-Levitt
Oliver Stone
Joseph Gordon-Levitt
Joseph Gordon-Levitt
Joseph Gordon-Levitt
Shailene Woodley
Joseph Gordon-Levitt
Shailene Woodley
Joseph Gordon-Levitt
Melissa Leo
Zachary Quinto
Tom Wilkinson
Joseph Gordon-Levitt
Joseph Gordon-Levitt
Shailene Woodley
Shailene Woodley
Joseph Gordon-Levitt
Joseph Gordon-Levitt
Joseph Gordon-Levitt
Shailene Woodley
Joseph Gordon-Levitt
Joseph Gordon-Levitt
Shailene Woodley

A film összbevétele 37 279 439 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 45 909 070 forintot termelt. A hazai mozik összesen 34 421 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Joseph-Gordon Levitt az első forgatási napján azt a jelenetet forgatta le, amikor Snowden a seregben részt vesz a kiképzésen.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatások közben Oliver Stone édesanyja elhunyt. Mivel a forgatás alacsony költségvetéssel rendelkezett és a határidők is szorítottak, Stone kénytelen volt kihagyni az édesanyja temetését.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Joseph-Gordon Levittnek ez a második olyan filmje, amely dokumentumfilmen alapszik. Az első A kötéltáncos volt, amely az Ember a magasban című 2008-as művön alapszik. Snowden történetét pedig a Citizenfour mutatta be először 2014-ben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatókönyv két könyv alapján készült. Az egyik Luke Harding: The Snowden Files című műve, a másik Anatoly Kucherena: Time of the Octopus című könyve.

(puffancshercegnő)
 

Lindsay Mills szerepét Margot Robbie-nak is felajánlották, de a színésznőnek nem felelt meg a forgatás időpontja.

(ps)
 

Ez Oliver Stone huszadik játékfilmje.

(ps)
 

Oliver Stone a forgatás után felkereste az igazi Snowdent, és megmutatta neki a vágatlan anyagokat.

(ps)
 

Ez Oliver Stone első teljesen digitális technológiával forgatott filmje.

(ps)
 

Shailene Woodley a szerep kedvéért megtanult rúdtáncolni.

(ps)
 
Korunk Watergate-botrányáról Oliver Stone készített a hibái ellenére is jól működő, ám kicsit túlnyújtott és hiányérzetet hagyó filmet. 70/100 több»
 
Az új évezred legnagyobb botránya egy jólnevelt életrajzi filmben, melyből az avatott szem számára kiderül, hogy Oliver Stone lett Edward Snowden védőügyvédje. GYENGE ZSOLT KRITIKÁJA. több»
 
„Vágják örökre sittre.” „Adjanak neki Nobel-díjat.” Oliver Stone filmje a világot megosztó Edward Snowden sorsa kapcsán a totális megfigyelés és a cyberháború korszakát elemzi. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.