Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Snowden (2016)

Snowden
Filmadatlap
 
29
Szereplők
25
Vélemények
17
Képek
11
Videók

Galéria (17)

Joseph Gordon-Levitt
Oliver Stone
Joseph Gordon-Levitt
Joseph Gordon-Levitt
Joseph Gordon-Levitt
Shailene Woodley
Joseph Gordon-Levitt
Shailene Woodley
Joseph Gordon-Levitt
Melissa Leo
Zachary Quinto
Tom Wilkinson
Joseph Gordon-Levitt
Joseph Gordon-Levitt
Shailene Woodley
Shailene Woodley
Joseph Gordon-Levitt
Joseph Gordon-Levitt
Joseph Gordon-Levitt
Shailene Woodley
Joseph Gordon-Levitt
Joseph Gordon-Levitt
Shailene Woodley

Videók (11)

 
szabeko   2020. 08. 05.

legújabb vélemény

0

Jó film volt. Jól eltalálták a szereposztást. Egyébként is szeretem a megtrtént eseményeket feldolgozó filmeket, de ez különösen tetszett. Mindig is vonzott és érdekelt a titkosügynökök és információs hálózatok világa. A Snowden fájlok pedig élethűen mutatja be mindezt, legalábbis amennyire én ezt meg tudom ítélni.

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 16.

1

Valahogy olyan semmilyen.Nekem nem igazán jött be,de nem tudom igazán,miért.Nem kötött le,vagy nem érdekelt a téma,vagy csak rossz napom volt,de a film nézése után hiányérzet fogott el.Ennyi,akinek bejön ez a téma,nyugodtan nézze meg.

 
mamiéstöti2   2019. 02. 08.

0

Nekem annyira nem jött be ez a film, de sokat olvastam és hallottam róla ezért megnéztem, nem az én stílusom. 5/3!

 
puffancshercegnő   2016. 09. 17.

2

Szerintem ez egy átmenet egy dokumentumfilm és egy mozifilm között, jól egyensúlyozva. Érdekesen, hitelesen mutatja be az eseményeket, de nem túl pörgősen. Persze vannak feszült jelenetek, csak nem ez jellemzi a filmet. Lassú folyású sztori, szépen k... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 10. 21.

0

Egy nagyon érdekes játékfilm, amely számos dokumentarista elemmel van teletűzdelve. A poén viszont az, hogy ettől válik még érdekesebbé és izgalmassá ez az egész. Oliver Stone szereti a filmjeiben kritizálni Amerikát, vagy jelen esetben az amerikai k... több»

 
HercegPeter   2019. 02. 09.

0

Nem volt rossz, de annyit nem ér, hogy emiatt a rendező kihagyja a saját anyja temetését. Ezzel Stone nagyot zuhant a szememben. A film egyébként nézhető, vannak benne feszült jelenetek. Szeretem az életrajzi filmeket, így ezt sem hagyhattam ki. Ami ... több»

 
Berto49   2017. 01. 25.

0

Vegyes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Egyrészt nagyon jó, hogy Snowden leleplezte azt a piszkos „játék”-ot, amit az USA művel az egész világgal szemben. Ugyanakkor tévedés lenne azt hinni, hogy ilyen megfigyelés/ellenőrzés csak az amerikai f... több»

A film összbevétele 37 279 439 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 45 909 070 forintot termelt. A hazai mozik összesen 34 421 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Joseph-Gordon Levitt az első forgatási napján azt a jelenetet forgatta le, amikor Snowden a seregben részt vesz a kiképzésen.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatások közben Oliver Stone édesanyja elhunyt. Mivel a forgatás alacsony költségvetéssel rendelkezett és a határidők is szorítottak, Stone kénytelen volt kihagyni az édesanyja temetését.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Joseph-Gordon Levittnek ez a második olyan filmje, amely dokumentumfilmen alapszik. Az első A kötéltáncos volt, amely az Ember a magasban című 2008-as művön alapszik. Snowden történetét pedig a Citizenfour mutatta be először 2014-ben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatókönyv két könyv alapján készült. Az egyik Luke Harding: The Snowden Files című műve, a másik Anatoly Kucherena: Time of the Octopus című könyve.

(puffancshercegnő)
 

Lindsay Mills szerepét Margot Robbie-nak is felajánlották, de a színésznőnek nem felelt meg a forgatás időpontja.

(ps)
 
Az új évezred legnagyobb botránya egy jólnevelt életrajzi filmben, melyből az avatott szem számára kiderül, hogy Oliver Stone lett Edward Snowden védőügyvédje. GYENGE ZSOLT KRITIKÁJA. több»
 
„Vágják örökre sittre.” „Adjanak neki Nobel-díjat.” Oliver Stone filmje a világot megosztó Edward Snowden sorsa kapcsán a totális megfigyelés és a cyberháború korszakát elemzi. több»
 
Korunk Watergate-botrányáról Oliver Stone készített a hibái ellenére is jól működő, ám kicsit túlnyújtott és hiányérzetet hagyó filmet. 70/100 több»