Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
64

A párizsi vonat (2018)

The 15:17 to Paris
Filmadatlap
 
32
Szereplők
6
Vélemények
56
Képek
4
Videók
 
zsa63   2018. 03. 15.

Ellentétben az előttem szólókkal, nekem bizony nagyon tetszett a film. Nagyon is megfogta Eastwood a lényeget, bár aki 'látványmozira' számított, az biztos csalódott. Nagyon is volt íve a filmnek, óriási ötlet volt az eredeti hősöket szerepeltetni. És igen, pont azért volt jó, mert hétköznapi szemszögből láttatta. Hogy van benne amerikai heroikusság, hát... eleve sem vártam mást, ez belefér. Szóval nagyon jó mozi volt, de nem csodálkozom, hogy nem állnak tömegek sorba.

 
Berto49   2018. 06. 06.

Minden tiszteletem dacára én azt javasolnám Mr. Eastwoodnak, hogy hagyja abba! 87 évesen és annyi remek szerepléssel és rendezéssel a háta mögött igazán megérdemelné a pihenést, mert ilyen érdektelen filmmel csak a renoméját csökkenti. Az amerikai hős eszménye utáni kutatás során egyre alacsonyabb színvonalú munkák kerülnek ki a keze alól. Nem is szólva a számomra szinte nézhetetlen "Fiúk Jerseyből" címűről, amely a filmográfiájának a mélypontja. Van három problémás amerikai gyerek, akik az iskolában testi-lelki jó barátokká lesznek, majd felnőttként egy olyan turistaút során, amelyről nálunk csak a felső tízezer álmodhat, hőssé válnak, kiérdemelve a legmagasabb francia kitüntetést, a Becsületrendet. Mi értelme volt ezt a 2015-ben valóban meghiúsított terrortámadást az igazi szereplőkkel megfilmesíteni? Bárki lehet hőssé? Ez ugyancsak szimpla üzenet, főleg úgy, hogy egy végtelenül unalmas, hatástalan másfél órás film a hordozója. Nagyon gyenge darab, méltatlan az „Elcserélt életek”, vagy a „Gran Torino” rendezőjéhez, hogy csak a két legutóbbi szerintem zseniális filmjét említsem.


 
alexxx   2018. 03. 18.

Nem szívesen mondom ki, de igazuk volt a kritikusoknak, ez tényleg Eastwood leggyengébb filmje. Alaposan alulmarad a "mester" elmúlt években hozott filmjeitől mind az izgalom, feszültség és a rendezői megoldások fényében. Kár érte, talán profi színészekre kellett volna bízni a főszerepeket, mert bár izgalmas koncepció, hogy azokat láthatjuk a filmben, akik valóban átélték az eseményt, egyáltalán nem biztos, hogy ez jót tett a filmnek. Sőt!

 
matynero   2018. 03. 16.

Sajnos semmi nem valósult meg ebben a filmben abból, amit egy ilyen valós eseményeken alapuló sztoritól elvárnék. Szerettem volna lélegzetvisszafojtva figyelni az eseményeket, izgulni, még úgy is, hogy ismerem a sztorit, de ez most nem jött össze Eastwoodnak. Szóval azt javaslom, felejtsük ezt el, és várjuk a rendező következő filmjét.

 
Remes982   2018. 03. 13.

Amennyire vártam ezt a filmet, annyira csalódtam is. Hihetetlenül üres és semmitmondó annak ellenére, hogy ez egy igenis komoly és fajsúlyos téma. Egy kicsit öntömjénezésbe csap át, és nem marad valósághű, ha már egyszer igaz történet alapján készült.

Spencer Stone
Alek Skarlatos
Judy Greer
Spencer Stone
Spencer Stone
Judy Greer
Jaleel White
Jenna Fischer
Jenna Fischer
Spencer Stone
Anthony Sadler
Jenna Fischer
Judy Greer
Spencer Stone
Spencer Stone
Spencer Stone
Spencer Stone
Anthony Sadler
Spencer Stone
Anthony Sadler
Jenna Fischer
Spencer Stone
Spencer Stone
Spencer Stone
Spencer Stone
Anthony Sadler
Anthony Sadler
Spencer Stone
Anthony Sadler
Anthony Sadler
Anthony Sadler
Spencer Stone
 
A vonatot megtámadó szőrös férfi jelenléte voltaképpen pedig teljesen felesleges. A párizsi vonat leginkább a három főszereplő kicsit hosszúra nyúlt showreelje lett, amiért kár; lehet, hogy mondjuk öt évvel később egy jóval érdekesebb film születhetett volna. 50/100 több»
 
... még mindig marad olyan 80 perc, ami a tévében, egy közepes erősségű ismeretterjesztő csatornán elviselhető lenne, de a moziban inkább tűnik egy híres rendező drága ajándékának, amit három amerikai fiatal kapott tőle hálája jeléül. Én nem azt mondom, hogy nem érdemelték meg. Hanem azt, hogy kaphattak volna ennél sokkal jobbat is. Mondjuk, egy igazi Clint Eastwood-mozifilmet. több»
 
Unalmas és lassú film a Párizsi vonat, minimálisan érdekes történet, irgalmatlanul hosszú felvezetéssel, gyors lezárással. Ajánlani bűn lenne bárkinek is, ha csak nem aludni akartok. 4/10 több»
 

A filmben szerepel a támadás idejében hivatalban lévő francia nagykövet is, aki önmagát alakítja.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Sarah Mauger-Poliak, a merénylőt védő ügyvéd kérvényezte a film forgalmazásának felfüggesztését, mert az rossz színben tünteti fel az ügyfelét, valamint káros az ügyre nézve, amelyben még nem tártak fel elegendő bizonyítékot.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Mielőtt arra az elhatározásra jutott volna, hogy a történet valódi szereplőivel forgatja le filmjét, Clint Eastwood Kyle Gallnerben, Jeremie Harrisben és Alexander Ludwigban gondolkodott a főszerepekre.

(ArpiHajdu és Réci )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.