53 Kampókéz  (2021)

Ha kimondod ötször a nevét egy tükör előtt, majd lekapcsolod a villanyt, megjelenik mögötted és felnyársal a kampójával. Vidám felütése volt az 1992-es, mára kultikussá vált Kampókéznek, amely idén nyáron megkapja rebootját, remake-jét vagy egyszerűen csak folytatását. Majd elválik.

A Kampókéz igazi klasszikus horrorfilm, amely egyedi hangulatával és látványvilágával, valamint Tony Toddremek alakításával a horrorrajongók kedvencévé vált. Az évek során folytatás is készült hozzá, de az eredeti szintjét ez már érte el. Most viszont a lehető legjobb kezekben van az új film, ugyanis az elkészítésénél Jordan Peele is közreműködött, aki eddig két zseniális horrort tett le az asztalra: a Tűnj el!-t és az Mit.

Az új film a minap megkapta első, alig néhány másodperces ízelítőjét, amelyből egyelőre túl sok minden nem derül ki, de a lényeg azért átjön. Kampókéz visszatér, ikonikus fegyvere az évtizedek során semmit sem változott, és most is lesz bőven sikoltozás is. A teljes első előzetes elvileg holnap érkezik.

A Kampókéz rendezői székében Nia DaCosta foglalt helyet, aki eddig nem volt túl termékeny, de ez a projekt könnyedén beindíthatja a karrierjét. A filmben a visszatérő Tony Todd mellett YYahya Abdul-Mateen II, valamint a következő Marvel kapitánynak szánt Teyonah Parris is szerepelni fog.