Brutális jelenettel kezdett a Sárkányok háza, megszólalt a sorozat showrunnere

Erős és brutális lezárással ért véget a Trónok harca - Sárkányok háza első évada. A rajongóknak két évet kellett várniuk a folytatásra, amely legalább ennyire erősen indított. Ezen a ponton szeretnénk is felhívni a figyelmet arra, hogy alábbi cikkünk cselekményleírást tartalmaz.

A Trónok harca - Sárkányok háza - 2. évadra jogosan vártak egyre türelmetlenebbül azok, akik ismerik a könyv cselekményét, hiszen a Vér és Sajt történet a könyv egyik legdurvább mozzanatai közé tartozik.

A történet szerint a Daemon Targaryen által felbérelt bérgyilkosok beszivárognak a Vörös Erődbe azzal a céllal, hogy megöljék Aemond herceget, helyette azonban Helaena Targaryent és gyermekeit, Jaehaeryst and Jaehaerat találják meg. A bérgyilkosok végül az egyik gyermekkel végeznek.

A sorozat készítői némi változtatást eszközöltek a regényhez viszonyítva, hiszen a kötetben felbérelt elkövetők azt a parancsot kapják, hogy öljenek meg egy fiatal herceget, míg a sorozatban kifejezetten azt a parancsot kapták, hogy Aegon király testvérét, Aemondot öljék meg, amely sokkal követekzetesebb indíték, hiszen Aemond volt az, aki korábban megölte Luke-ot az első évad fináléjában.

A sorozatban a bérgyilkosok kényszerítik Helaenát, hogy ő döntsön, melyik gyeremékvel végezzenek, a mélyen felkavaró jelenettel kapcsolatban pedig maga a showrunner, Ryan Condal is megszólalt.

“Nem annyira arról volt szó, hogy megpróbáljuk felülmúlni a könyvet, sokkal inkább a gyakorlatiasság játszott szerepet. Hosszú volt az első évad történelmének időszaka, az még mindig egy sűrített időszak volt - a könyv több mint 30 évet fedett le, mi pedig 20 évre csökkentettük. Ennek egyik mellékhatása, hogy Rhaenyra és Daemon gyermekei sokkal fiatalabbak, mint a könyvben voltak, ahogy Helaena és Aegon gyermekei is. Nem voltak elég régóta együtt ahhoz, hogy két generációnyi gyerekük legyen” - mondta Condal a The Hollywood Reporternek.

“Igyekeztünk Vér és Sajtot epizódot egy zsigeri tévésorozattá emelni. Úgy döntöttünk, hogy az ő szemszögükből meséljük el, és egy rosszul sikerült rablássá tesszük, míg a könyvben ez kizárólag Helaena és Alicent szemszögéből van ábrázolva. Az ötlet az volt, hogy feszültséget és rettegést építsünk, miközben Aemondot keresik, akit Daemon célpontként nevez meg, és aztán két bűnözőt olyan helyzetbe hozunk, ahol arany van az arcuk előtt, és a dolgok rosszul sülnek el” - tette hozzá Condal.

Ha kíváncsi vagy a második évadra, a mafabos adatlapról a Max logóra kattintva el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.