Brutális volt a Vaják budapesti forgatása a széria sztárjai számára (videó)

A budapesti forgatás komoly kihívások elé állította a Vaják szereplőit.

A Netflix a Vaják című sorozatát sok más drága produkcióhoz hasonlóan több helyszínen forgatták, ezek közül néhány, különösen az első évadban, meglehetősen keménynek és megterhelőnek bizonyult a színészek számára. Az egyik legkimerítőbb helyszín, ahol a Netflix sorozat szereplőinek forgatniuk kellett, Magyarország volt.

Idehaza filmstúdiókon belül és a szabadban, például erődökben is zajlott a forgatás, és bár a nyolc epizódból álló első évad nagy részét Budapesten és környékén forgatták, a stáb egy része Ausztriába, Lengyelországba és a Kanári-szigetekre is elutazott néhány jelenet erejéig. A sztárok elmondása szerint azonban a sorozat magyarországi bázisán, Budapesten a kültéri helyszínek bizonyultak a legnehezebben elviselhetőnek a stáb számára.

A San Diego Comic-Con 2019-en adott interjúban (lásd a videót idelent) Henry Cavillt, Freya Allant és Anya Chalotrát, akik Geraltot, Cirilla hercegnőt, illetve Yennefert alakítják, a budapesti forgatási körülményekről kérdezték. Allan és Chalotra reakcióiból egyértelmű volt, hogy az ott töltött idő nem volt sétagalopp.

Allan különösen a hideget említette a forgatási helyszín egyik legnagyobb hátulütőjeként. Chalotra egyenesen "brutálisnak" nevezte a forgatási körülményeket. Kolléganőjéhez hasonlóan azt mondta: "mindig nálam volt a melegvizes palackom, így rendben volt". Majd hozzátette: "És azt hiszem, minden időjárási körülmény között forgattam". 

Chalotra volt az egyetlen a trió közül, aki intenzív hőségben forgatott, mivel Yennefert egy olyan sivatagba teleportálták, ahol csak homokdűnék voltak körülötte, ameddig a szem ellát. De a színésznő szerint a változatos elemekben és tájakon való forgatás mind az izgalom része volt.

Ami a folytatást illeti, a közelmúltban derült ki, hogy Cavill kiszáll a szériából, helyét pedig nem más veszi át, mint Liam Hemsworth.