David Ayer nevét igazán az Öngyilkos osztag rendezőjeként ismerhette meg a szélesebb nézőközönség, amibe a filmes szakember rendezőként bele is bukott, fontos azonban tudni, hogy Ayer nevével forgatókönyvíróként több nagysikerű film is jegyezhető.

Ayer volt az ugyanis, aki az első Halálos iramban, a KiképzésAz utolsó műszak és a Harag forgatókönyveit fejlesztette, és talán mondani se kell, hogy mindegyik produkció a mai napig sokak kedvencei közé tartozik pont a jól megírt sztori miatt is.

Úgy tűnik, hogy Ayer azonban visszatérhet rendezőként, mégpedig A piszkos tizenkettő remake-je kapcsán, bár hozzá kell tenni, hogy az új koncepció egy kicsit csavar az 1967-ben mozikba került mozifilm alapötletén, így a sztori egy alternatív történelmi képet mutat majd a második világháborúról.

Az eredeti piszkos tizenkettő Robert Aldrich azonos című regénye alapján készült, amely valós és megtörtént eseményeket vett alapul. A film története szerint közvetlenül a normandiai partraszállás előtt az Egyesült Államok Hadserege egy különleges osztagot állít fel katonai börtönfoglyokból. A csapat célja egy szabotázsakció, amely egyúttal egy öngyilkos vállalkozásnak is ígérkezik, ha sikerrel járnak és túlélik a bevetést, akkor viszont szabadlábra helyezik őket.

A film akkoriban hatalmas sikernek örvendetett és a mai napig kalsszikusnak számít a filmrajongók körében, amely gyakorlatilag egy sztárparádé, hiszen nem kisebb neveket vonultat fel, mint Lee MarvinCharles BronsonDonald Sutherland vagy épp Telly Savalas.