Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Az utolsó műszak (2012)

End of Watch
Filmadatlap
 
27
Szereplők
24
Vélemények
7
Képek
1
Videók

Galéria (7)

Videók (1)

 
Erik8csok   2022. 10. 10.

legújabb vélemény

0

Jó kis akciómozi, a mindig fantasztikus Jake Gyllenhaallal. Egy mindennapi történetet kapunk, betekintünk a rendőrök életébe, miként is zajlik a járőrözésük. Izgalmas, jó jelenetek vannak benne. A rendőrös filmek közül kiemelkedő, bár nekem Az utca királyai című film jobban bejött.

 
Képkockák   2022. 02. 15.

a nap véleménye

2
Az évtized legjobb rendőrös filmje

Los Angeles egy veszélyes környékén két rendőr minden nap a veszélynek kitéve, csak egymásra számítva, a szokásos műszakok között véletlen egy nagyobb bűnbandának tesz keresztbe. A film bemutatja a két rendőr műszakjait és a bűnbandák életét. Jake Gyllenhaal és Michael Peña tökéletesen bemutatják, hogy milyen lehet egy bandákkal teli környéken rendőrnek lenni. Nem csak azt mutatják meg, hogy Hollywood mit gondol ezekről a környékekről, és nem is egy rendőrpropaganda a film (ami amúgy Amerikában elég gyakori), hanem egy valóságos képet kapunk a rendőrök életéről mind a munkában, mind a magánéletükben. A kellően érdekes és izgalmas történeten kívül a film elhozza nekünk a Gyllenhaal és Peña párost, ami tökéletesen működik a képernyőn, és a filmet nézve olykor egy egész sorozatot is szeretnénk belőle, de ezt az űrt csak a Harmadik műszak, a Zsaruvér vagy az Újonc pótolhatja. Az elmúlt 10-15 év talán legjobb rendőrös filmje lett, amiben nem nyomozók kapják a főszerepet. Ha még nem tetted, akkor mindenképp nézd meg, de ne egy könnyed akcióvígjátékra számíts, mint amilyen a Bukós szakasz (2017) volt.

 
dulkap   2015. 07. 08.

1

Kicsit olyan érzésem van, mintha az utolsó negyed óra lett volna meg először és ahhoz akartak valamit még mellérakni, hogy meglegyen a hossza. De csak ötletek sorozata jutott az eszükbe és ezért nem egy összefüggő filmet csináltak, hanem epizodikus f... több»

 
elekm90   2020. 03. 08.

1

Egy kemény rendőrdráma David Ayertől megszokott stílusban, realisztikusan előadva. Azért van benne néhány üresjárat, de egyébként egy ütős darab plusz jó ez a Gyllenhaal - Pena páros is. 8/10

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 30.

0

Kellemes kis mozi,a plusz pedig az,hogy tudta fokozni a tempót.Izgalmas,és megható film is egyben. Nekem az egyik kedvenc színészem Jake Gyllenhaal,aki itt is hozta a kötelezőt!

 
Deku   2017. 08. 28.

0

A története ennek a műnek felettébb egyszerű de ennek ellenére is szerintem átkozottul ütős lett. Nagyon tetszett benne minden pillanat. A színészek kitűnően játszottak.

 
Norbert93   2018. 11. 28.

0

Nagyon realisztikus és emberközeli, a legjobb zsarufilm ami eddig nálam terítékre került. Nincs benne hatalmas drogszállítmány vagy világmentő akció és pontosan ez adja a lényegét. Két srác akik nem éppen a legjobb szakmát választották, próbálják túlélni és belenyúlni valami olyanba ami nekik magas.

A film összbevétele 53 041 274 dollár volt (imdb.com).

 

SPOILER: Az eredeti forgatókönyv szerint Zavala és Taylor is meghaltak volna a film végén.

(Képkockák)
 

A film története 4 hónapot dolgoz fel, az 2011 áprilisa és augusztusa közötti időszakot.

(Képkockák)
 

Jake Gyllenhaalra és Michael Peñara a rendőri kiképzés részeként sokkoló lövedéket lőttek. Egyes pletykák szerint a teljes stáb részesült benne, Anna Kendrick elmondása szerint azonban ez nem igaz.

(Képkockák)
 

Az előkészületek 6 hónapig tartottak, míg a forgatás mindössze 22 napig.

(Képkockák)
 

Több rendőrt is valós emberekről mintáztak, akik a '90-es évek közepén szolgáltak.

(Képkockák)