77 Carrie  (1976)

Brian De Palma számára úgy tűnik, nem létezik lehetetlen. A legendás rendező 50 éves karrierje során bármilyen témához is nyúlt, garantált volt a siker, Stephen King első filmes adaptációjának, a Carrie esetében sincs ez másként.

Carrie egyszer és átlagos iskolás lánynak tűnik, élete mégsem egyszerű. Iskolatársa állandóan gúnyt űznek belőle, mélyen vallásos édesanyja pedig nagyon kemény neveltetésben részesíti. Mindezt oly annyira, hogy a serdülőkorban lévő lány saját testének működését sem ismeri, így első menstruációja során igencsak megrémül, társai pedig rövidesen egy igencsak megalázó élményben részesítik. Carrie valójában azonban nem egy átlagos lány, hanem olyasvalaki, aki természetfölötti képességek birtokában van.

Bár a King kultikus regénye több feldolgozást is megért az 1976-os adaptáció óta, valahogy egyik későbbi film sem tudta megismételni az eredeti sikerét. Arról azonban ritkán esik már szó, hogy maga a szerző mindössze 2500 dolláros jogdíjban részesült. King azonban a mai napig nem bánja mindezt. „Szerencsésnek éreztem magam már akkor, hogy mindez megtörténik az első könyvemmel” – nyilatkozta később a szerző.