A Bálványrock - Velvet Goldmine című film kapcsán tekintsünk vissza egy meglehetősen kínos anekdotára a két főszereplő, Ewan McGregor és Christian Bale szexjelenetéről.

Még 2011-ben a Trainspotting sztárja bevállalta, hogy beül a The Graham Norton Show kanapéjára, ahol viccesen elmesélte a kínos pillanatot, amely az 1998-as film forgatása közben, egy londoni háztetőn történt.

A beszélgetés témája azután merült fel, hogy Norton felvetette McGregornak, hogy ő elég jól elvan a szexjelenetekkel, amire a színész azt válaszolta, hogy ő viszont eléggé "kínosnak" találja őket, és hogy "kínos nézni és csinálni".

De azzal viccelődött, hogy a jelenetet Bale-lel "a legjobb tudása szerint" csinálta, mondván: "A Velvet Goldmine című filmet forgattuk, ő egy újságírót játszik, én pedig egy Iggy Pop-féle rocksztárt. És egy Kings Cross-i háztető tetején keféltünk."

Amikor az akciófelvételre került sor, McGregor kifejtette: "Azt hallottuk, hogy 'akció!', így lassan elkezdtük [szimulálni a szexet]. A filmes stáb a másik oldalon volt. És aztán ment tovább és tovább... És csak arra gondoltam, hogy mostanra már elélveztem volna a sztori szerint. Szóval azt mondtam Christiannek: 'Azt hiszem, mostanra már elélveztem volna. Megyek, megnézem a stábot."

"És amikor odanéztem, már pakolták a kamerákat! Biztos nagyon csendben mondták ki, hogy felvétel vége/ennyi." McGregor hozzátette: "Szerintem azt gondolták, hogy ez egy kényes dolog, és békén hagynak minket. Semmi baj nincs azzal, ha [kiabáljuk], hogy "cut/ennyi"!"

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a közönség megörült a fergeteges történetnek, ahogy Norton is, aki végig kuncogott. Rengeteg néző kommentálta az interjút annak idején, az egyikük azt javasolta: "Christian Bale-nek és Ewan McGregornak együtt kellene interjút adnia. Képzeld el, milyen kínos lenne".

Egy másik azt írta: "Most néztem meg a Velvet Goldmine-t csak emiatt, és meg kell mondjam, nem csalódtam".

Ha már itt tartunk, a Velvet Goldmine nemrég került fel a Netflixre, és egy teljesen új közönség fedezi fel először. Egyikük, aki csak most részesült az örömben, hogy láthatta, a Twitteren nyilatkozott: "Egy olyan színházban akarok lenni, ami tele van glam rockos öltözékű emberekkel, akik felizgulnak Ewan McGregorra, aki Christian Bale-lel szexel".

dráma | zenés

Nyomozás egy hajdani időszak után. A cselekmény Londonban játszódik a hetvenes években, amikor az önpusztítás, a megjátszottság és a vadság volt divatban. Középpontjában a -... több»