Hamarosan megérkezik az Amazon Prime kínálatába Christoph Waltz legújabb sorozata. Ezúttal egy komédia főszereplője lesz. A kétszeres Oscar-díjas Christoph Waltz már bizonyította, hogy mesterien tud igazi szemétládát alakítani. Olyan mesterien, hogy még azért is díjat kapott, nem is egyet, hiszen a Becstelen brigantyk tarolt a maga idejében. Most valami hasonló szerep vár rá aA tanácsadóban.

A sorozhat Bentley Little azonos című regényének feldolgozása lesz. A történet a CompWare informatikai vállalatban játszódik, amely egy sikertelen fúziós próbálkozás után az összeomlás szélére sodródik. Ezért felkérik a BFG Associates nevű tanácsadó ügynökséget, hogy küldjenek egy szakembert, aki külsős szemmel meglátja a hibát a gépezetben és szabad kezet kap annak kijavítására.

Az ügynökség Regus Patoffot küldi, aki egészen különc, már-már bizarr módszerekkel dolgozik. A cég munkatársai eleinte csak a munkahelyüket féltik miatta, de idővel rájönnek, hogy ennél akár több is foroghat kockán.

A The Consultantban Christoph Waltz mellett feltűnik még Nat Wolff, Brittany O'Grady és Sloane Avery is. A rendezői széket Daniel Attias és Charlotte Brandström párosa foglalta el, akik Tony Basgallop forgatókönyvéből dolgoztak. A premierre február 24-én kerül majd sor, ekkor a teljes első évad – vagyis nyolc epizód – elérhetővé válik.