Coming outolt a Star Wars közönségkedvenc sztárja

A Lando Calrissiant alakító Billy Dee Williams 82 évesen beszélt első alkalommal a nemi identitásáról.

A Star Wars filmek közönségkedvenc sztárja, a Landót alakító Billy Dee Williams az Esquire-nek adott interjújában arról beszélt, hogy nembinárisként határozza meg magát.

Az idén 82 éves színész egyszerre hivatkozik magára nőkét és férfiként, szerintem sem a maszkulin sem a feminin jegyei nincsenek túlsúlyban a másikhoz képest.

„Nagyon gyengéd a személyiségem. Nem félek megmutatni ezt az oldalamat” - nyilatkozta az Esquire-nek.

A színész kitért arra is, hogy bár karrierjének legfontosabb állomását a Star Wars franchise jelentette, még az 1971-es tévéfilmjére, a Brian’s Song-ra a legbüszkébb, és meg is indokolta, miért épp erre a produkcióra esett a választása.

„Amit abban a filmben mutattam, az nem valami olyasmi, amire az emberek számítanának. Kétségkívül olyat láthatnak majd a nézők, amit korábban nem: egy romantikus barna bőrű fiút” - tette hozzá.

Ettől függetlenül órási álma vált valóra azzal, hogy annak idején bekerült A Birodalom visszavág stábjában. Williams már korábban is George Lucas nagy rajongója volt, Irvin Kershner rendező pedig látta benne a fantáziát, és hogy tökéletesen illene hozzá Lando szerepe, ezért végül casting nékül válogatták be a szereplők közé.

A színész, aki több évtized után tér vissza Lando Calrissian szerepéhez (ami nem mellesleg rekordnak számít) a decemberben debütáló Star Wars: Skywalker kora-ban.

A karakter fiatalkori énjét legutóbb a Solo: Egy Star Wars-történetben láthattuk Donald Glover alakításában.