A 2005-ös év egy teljesen más időszak volt a szuperhősfilmek számára.

Tény, hogy a Marvel-filmek ekkor még sehol sem voltak, Christian Bale ugyanakkor ebben az évben öltötte magára először a Batman öltözéket, illetve ugyanebben az évben jelent meg Keanu Reeves főszereplésével a Constantine - A démonvadász, amely bár a premiert követően nem keltett túl nagy feltűnést, napjainkra viszont kultikussá vált.

Ennek a kultusznak köszönhetően pedig egy stabil rajongótábor várja, hogy elkészüljön a folytatás, amelynek előkészületeit a Warner Bros. még idén februárban erősített meg, ráadásul az is biztosra vehető, hogy Reeves is visszatér a démonvadász szerepében.

Akiva Goldsman producer a Deadline-nak adott interjúban beszélt arról, hogy Reeves gyakorlatilag már 2005 óta érdeklődött afelől, hogy megcsinálják a Constantine 2-t.

“Ez Keanu érdeme, aki végtelenül sokszor mondta, hogy 'Ez az a karakter, amihez vissza akarok térni'. Végül elégszer mondta ki, hogy engem is megragadjon ez az érzés. A karakter nagyon is Keanu, és az, ahogy ő a jó és a rossz világát, ahol a jó és a rossz világa mögött a mi világunkkal együtt létezik egy világ, egészen közel” - mondta Goldsman.

Bár Hollywoodban jelenleg is sztrájk zajlik, a producer azt is elárulta, hogy a produkció szerzői már kitalálták, milyen irányban is folytatódik a történet. 

A DC Studios új társelnökei és vezérigazgatói, James Gunn és Peter Safran ugyanakkor nem tettek még említést a karakterről, amikor januárban felvázolták a terveiket Az első fázisuk noha az Istenek és szörnyek címet viseli, a stúdió pedig egy Swamp Thing projekten is dolgozik, amelynek eredeti 1985-ös képregényváltozatában jelent meg először Contantine. 

“Próbálkozunk, de nem tudom, hogy meg fog-e valósulni. Nem tudom, hogy jól nézek-e ki szőkén. Remélhetőleg megcsinálom, de nem tudom” - nyilatkozta még márciusban maga Reeves a CinemaBlendnek.

akció | fantasy | horror | misztikus

John Constantine (Keanu Reeves), a természetfeletti ügyekre specializálódott, magát a poklot is megjárt magánnyomozó egy napon minden korábbinál nehezebb ügybe botlik. Legújabb... több»