'Csak 4-5 jó ötletem volt. Újrahasznosítom őket': James Cameron megerősítette az Avatar 2 és a Titanic közti kapcsolatot

A tavaly decemberben megjelent Avatar: A víz útja csakugyan tartogat egy húsvéti tojást, amelyet maga a rendező, James Cameron is megerősített.

Cameron ugyanis stílusos módon tesz utalást az Avatar 2-ben a Titanicra, ez a kapcsolat pedig nem a víz szimbolikájában és nem is Kate Winslet castingolásában nyilvánul meg. Történetesen egy mondatról van szó, amely mindkét produkcióban elhangzik.

"Látlak" - ezeket a szavakat ugyanis Leonardo DiCaprio karaktere, Jack Dawson mondta a Titanicban annak idején. Cameron elmondta, hogyan vezette be ezt a mondatot az Avatar 2 forgatókönyvébe, és milyen fontos jelentése van az emberek számára:

“Azon gondolkodtam, hogy mit mondana egy törzsi ember egy másik törzsi embernek egy másik csoportból. A ‘látlak’ egy kézenfekvő dolognak tűnt. Elkezdtem egymásra helyezni ezeket a jelentéseket, majd visszamentem, és láttam, hogy már megtettem. Mindig azt mondom a csapatomnak: ‘Csak négy-öt jó ötletem volt. Újrahasznosítom őket.’

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»