Csak erős idegzetűeknek - Az 5 legmegosztóbb vélemény A remény rabjairól

Vajon mennyire lehet érvényben a mozirajongók körében egy olyan íratlan szabály, hogy minden idők egyik legsikeresebb filmjéről jót vagy semmit szabad csupán állítani? Na, igen ez meglehetősen kényes téma lehet, pláne ha egy olyan filmről van szó, mint A remény rabjai. Alábbi cikkünket csakis erős idegzetűeknek ajánljuk.

Frank Darabont rendezése hét Oscar- és két Golden Globe-díj jelölést söpört be, az IMDB-n 9,3-as osztályzatot tudhat magáénak, a hazai nézők részéről pedig szintén 93 százalékos értékelést szerzett a Mafabon 4127 szavazat alapján.

Ha bárki olyan keresi fel A remény rabjai adatlapját portálunkon, aki esetleg nem látta volna még a filmet, aligha talál az értékelések alapján okot arra, hogy ne nézze meg. Ettől függetlenül persze akadnak olyanok, akik szembe menve az árral is akár, bátran kifejtik fenntartásaikat egy ilyen kaliberű produkcióval szemben is. Ezekből válogattunk most össze néhányat, amelyeket anonim módon közlünk, a hozzászólások felületen persze megtaláljátok őket:

1. "Számomra túl sablonos, túl unalmas volt az egész. Sajnos inkább arról volt itt szó, hogy nem ütötte meg azt a mércét stílusban, ami az én ízlésemnek megfelelt. Másoknak ettől függetlenül még tetszhet."

2. "A film mondanivalója valóban szép és tanulságos mégis unalmasnak és vontatottnak éreztem a filmet, hiányoznak belőle a fordulatok és túlságosan elmegy drámai irányba. Már már csöpögős."

3. "A remény rabjai számomra túl lehangoló és depresszív film. Megbántam hogy megnéztem mert szerintem sok benne a túlzásba vitt, ezáltal hiteltelen jelenet. A karakterek kétség kívül jók, de mégis túllőtt a célon a film."

4. "Aki tudja, hogy miért ez az IMDB legjobb filmje az jelentkezzen..persze rendben van, de azért nem kiemelkedő..és a Family Guy-os változat 20 percben összefoglalja."

5. "Én maradtam le itt valamiről? Akármennyire is ajnározzák, A remény rabjai voltaképpen egy minden eredetiséget nélkülöző banális börtönfilm, amiben annyi a közhely, hogy ha minden ilyennél valaki hozzám vágott volna egy forintot, az amúgy elnyújtott két és fél óra után már tele a tárcám. Morgan Freeman miatt lehet megnézni, de azt soha senki nem fogja nekem tudni megmagyarázni, mit keres ez a film minden idők legjobbjainak a listáin."

A véleményünket tehát minden esetben érdemes felvállalni a legnagyobb közönségkedvenc filmek esetében is. Persze arra mindenképpen ügyeljünk, hogy senkit sértsünk meg, a Mafab.hu-n pedig arra törekszünk, hogy minden véleménynek teret biztosítsunk, még ha az időnként szembe is megy a többséggel. A remény rabjairól bővebb információt, előzetest, képeket és érdekességet a film adatlapján találtok.

dráma

Andy Dufrense-t, az éles eszű bankárt 1946-ban kettős gyilkosság vádjával életfogytiglani börtönre ítélik. Miután bekerül a büntetés-végrehajtó intézetbe, szembesülnie... több»