Ahogy egy korábbi cikkünkben már szót ejtettünk róla, nagyjából teljesen mindegy, hogy Bruce Willis melyik idei filmjét nézzük, az simán beférne az év legrosszabbjai toplistára. És a jelek szerint az egykor John McClane-ként milliók kedvencévé, mára önmaga paródiájává vált színész még tartogat hasonlót erre az évre a tarsolyában.

Edward Drake rendező eddig csupa bántóan gagyi filmet tett le az asztalra és ezek elkészítésében állandó partnerre lelt Bruce Willis személyében. Együtt követték el a Az utolsó űrhajó, a Kozmikus bűn és az Apex – Vadászok szigete filmeket és az év végén egy újabbal jelentkeznek: befutott az Amerikai ostrom első előzetese.

Az Amerikai ostrom története egy georgiai kisvárosban játszódik, ahol többnyire jómódú emberek tengetik hétköznapjaikat. A városka békéjére Ben Watts seriff vigyáz, aki egykor New Yorkban volt rendőr. Természetesen őt alakítja Bruce Willis. Egy nap három fiatal tokától bokáig felfegyverkeze megrohamozza az egyik házat és foglyul ejtik az ott élő gazdag orvost. Ben Wattsra vár a feladat, hogy megoldja a szitut, miközben a városka polgármestere arról győzködi, hogy ne finomkodjon, egy kisebb sereggel egyszerűen rohanja le a házat és végezzen mindenkivel. A seriff menet közben rájön, hogy sok sötét titkot rejt az a városka, amit eddig védett.

A magasröptű forgatókönyvhöz Bruce Willis féle színészi játék párosul, legalábbis az előzetes alapján. Nem csak ő teljesen hiteltelen, de a többi szereplő talán még nála is hiteltelenebb. Túl sok jóra tehát ne számítsunk, de legalább lesz lövöldözés doszt.