A franciák eddig is elég jól mentek a Netflixen, legyen szó filmekről vagy sorozatokról. Bár ha rablókról szóló sorozatokról beszélgetünk, akkor a többségnek inkább A nagy pénzrablás jut eszébe a spanyoloktól, de például a Lupin is nagyot ment eddig. És most itt van egy vadonatúj francia minisorozat, a Rablók: A sorozat, amely arra vár, hogy hat órát (több-kevesebb részletre osztva) szenteljünk neki az életünkből. De vajon megéri?

A sorozatot az a Julien Leclercq rendezte (mindegyik epizódot), aki 2015-ben már ugyanezzel a címmel készített egy filmet is. Ez most tulajdonképpen annak egy kibővített újrázása. A történet egy kimért és végtelenül profi rablóról, Mehdiről, illetve az ő szöges ellentéteként működő piti tolvajról, Lianáról szól. Ők ketten nem is különbözhetnének egymástól ennél jobban, most mégis egy oldalra kerülnek, amikor mindketten belekeverednek egy igazi alvilági drogháborúba. Liana és szedett-vedett csapata nem épp a legjobb embert húzzák le egy szállodában, az illető ugyanis egy drogdíler, akit megszabadítanak némi kokaintól. Ezért a maffia eléggé berág rájuk és elrabolják a csapat egyik tagját, Shainezt. Csakhogy mint kiderül, Mehdinek van némi rokoni kötődése a lányhoz, így kénytelen társulni Lianával, hogy szembe nézzenek a drogkartellel.

A sorozat végig ügyesen bánik a szokásos karakterpárossal, akik nagyon nem beszélnek egy nyelvet, mégis apránként rájönnek, hogy nem is állnak annyira távol egymástól. És közben legyalulják a fél francia alvilágot. Ebből kifolyólag itt valójában mindenki rosszfiú, beleértve a jófiúkat is, de ez nem baj, sok ilyen filmet imádunk már. Ezt a sorozatot viszont különösen ügyesen elviszi a hátán a két főszereplő. Így még azt is elbírja a sorozat, hogy más karakterek kissé felszínesnek, esetenként túljátszottnak érződhetnek. Olykor a forgatókönyv is elég kiszámítható, de ez is el lehet nézni, mert egyébként végig megvan a feszültség és a kellő izgalom.

Akinek tehát van épp üres hat órája (vagy hatszor egy-egy üres órája), és még szereti is a franciásan gengszteres akciózást, annak a Rablók: A sorozat remek időtöltés lesz a következő napokban.