Csekkold vagy passzold? Elmondjuk, érdemes-e megnézned a Jelenetek egy házasságból-t az HBO GO-n

Őszintén megmondjuk, nem gondoltuk volna, hogy Ingmar Bergman azonos című filmjéből valaha sorozat készülhet. A házasság és úgy általában véve a párkapcsolatok mélységeit feltáró Jelenetek egy házasságból új HBO-s adaptációjának főszerepeit Jessica Chastain és Oscar Isaac, alakítják, de vajon mi változott az elmúlt ötven évben a házasságot illetően? És egyáltalán, csekkold vagy passzold? Az eddigi vélemények és kritikák alapján segítünk a döntésben. 

Adott egy erős sztori arról, melyek azok a tényezők, amik megmérgezheti a házasságot a 20. század kontextusában, és olyan remek színészek, mint Jessica Chastain, Oscar Isaac, Corey Stoll. A kiindulópont tehát mindenképp ígéretes, de mennyit sikerült ebből kihoznia a rendezőnek, Hagai Levi-nak?

Éppúgy, mint ötven évvel ezelőtt, ebben a feldolgozásban is azt látjuk, hogy a házasság buktatói nem sokat változtak: a hűtlenség, az eltávolodás, az egymással szemben fektetett eltérő elvárások, a kommunikáció hiánya, erőszak mind-mind olyan tényezők, melyek megmérgezik a kapcsolatokat.  

Isaac és Chastain között remekül működik az összhang, és egészen zseniálisak a szerepeikben. Chastain az első epizódban lehengerlő alakítást hoz, mimikájának minden rezdülését elhisszük, akárcsak a könnyeit. Az Isaac által alakított karakter alacsony önbecsüléssel kevert arroganciája pedig éppoly hiteles, mint kolléganője játéka.

Nagy izgalomra viszont ne feltétlenül számítsunk, de azok, akik fogékonyak a drámára és az erős alakításokra, minden bizonnyal nem fognak unatkozni, még a viszonylag eseménymentes cselekmény ellenére sem. 

Összességében tehát egy pazarul megírt, rendezett és eljátszott lassú folyású, drámai sorozatról van szó, mely olyan mélységekig hatol, ahova kevés tévésorozat tud, a depresszív hangulat viszont sokakat elriaszthat az első epizód után.

A sorozat szeptember 13-án debütált az HBO GO-n, a Magyar Filmadatbázis, a mafab.hu felhasználói 75 százalékra értékelték, míg a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon jelenleg 87 százalékon áll.

Ha tennél vele egy próbát, nézd meg az előzetest idelent, és látogass el ide kattintva a Jelenetek egy házasságból mafab adatlapjára, ahol a ‘Lejátszás az HBO GO-n’ mezőre kattintva rögtön el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a szolgáltatónál.

dráma

Ingmar Bergman eredetijének feldolgozása. Az ötrészes sorozatban egy modern házasságot ismerhetünk meg. A történet a monogámia, szerelem és gyűlölet kérdéseit vizsgálja.... több»