84 Sólyomszem  (2021)

Megérkezett a Marvel következő sorozata, a Sólyomszem. A stúdió ezúttal is igyekezett valami egészen újat behozni az MCU-ba, így persze mondani se kell, hogy az új széria is különleges valamiben.

A WandaVízió, A Sólyom és a Tél Katonája és a Loki után a Sólyomszem mintha a roadmovie-k hangulatát megidéző sztorival jelentkezne, amelyet szó szerint áthat a karácsonyi hangulat. Clint Barton szemei előtt ezúttal csupán egy fontos küldetés lebeg: haza kell jutnia a családjához az ünnepekre. Ez persze nem lesz egyszerű, ha múltja üldözőbe veszi őt, persze Kate Bishop társaságában talán minden sikerülhet.

ÁTADNI A STAFÉTÁT

Kétségtelen, hogy a Jeremy Renner által megformált Clint megérdemelt egy önálló sztorit, és noha saját filmet nem kapott a karakter, a sorozat megpróbálhatja pótolni azokat az apró hiányosságokat, amelyek felbukkantak a filmes univerzumban elmúlt tíz év során. Hailee Steinfeld csatlakozása az MCU-hoz egy új karakter megjelenését is jelenti egyben, a fiatal színésznő a már említett Bishopot alakítja, aki Clint nyomdokaiba szeretne lépni.

EGY ÚJ GENERÁCIÓ ÚTJA

Kate Bishop a történet szerint hatalmas rajongója Sólyomszemnek, nyilvánvaló, hogy az általa “bálványozott” hős útját akarja járni. Ebből a szempontból a sorozat nagy hangsúlyt fektet a jól kidolgozott prológusra, ez persze csakis üdvözítendő megoldás lehet, hiszen a Marvelnek egyébként is fel kell készülnie az új szereplők felvonultatására.

CSEKKOLD VAGY PASSZOLD?

A sitcom, az akciósorozat és az időutazós koncepciók után itt volt az ideje, hogy a Marvel egy karácsonyi hangulatú vígjátékkal is jelentkezzen. A Sólyomszem kétségtelenül erősen nyitott, Clint Barton és persze a rajongók is megérdemelték, hogy a mostanáig kissé mellékvágányra helyezett íjász megkapja a saját történetét. Remélhetőleg az előttünk álló teljes évad ennyire energikus marad.