A Netflix ráérzett, hogy a nézők nem csak a fikciókra épülő látványos mozikat, az érzelmes romantikus filmeket, a meséket vagy a borzongató horrorokat szeretik. Még ezeknél is jobban érdekli őket a valóság, azon belül is imádnak a celebek életén csámcsogni. Főleg, ha az illető celeb valamiért tényleg különleges. Éppen ezért aratott hatalmas sikert a Schumacher, amely a legendás pilóta karrierjének legfényesebb korszakát dolgozta fel. És most valószínűleg éppen ezért cuppant rá mindenki a Britney Spears életének sötét oldalát feltáró új dokumentumfilmre is.

Britney Spears az ezredforduló környékének legnagyobb sztárja volt, tinik milliói őrültek meg érte világszerte. Igazi álomkarrier volt az övé, amit csak megkoronázott a másik nagy tinibálvánnyal, Justin Timberlake-kel való kapcsolata. Aztán az olümposzi magasságokból meglepően gyorsan zuhant le igen-igen mélyre.

Jöttek a botrányok, a kopaszra borotválkozás, a szanatóriumba vonulás és hasonlók. Végül Britney Spearst felnőttkora ellenér gyámság alá helyezték, gyámja pedig saját apja lett, aki így teljes mértékben rendelkezhet az énekesnő teljes vagyona felett. Mindennek már több mint tíz éve, és Britney Spears máig küzd, hogy kikerüljön apja gyámsága alól és végre újra önálló életet kezdhessen.

Erről szól a Britney kontra Spears, amely az énekesnő életének eme zord időszakát dolgozza fel. A készítők nem csak a már jól ismert részleteket tárják elénk újra, de megpróbálnak a dolgok mögé nézni, az énekesnőhöz közeli emberek segítségével megmutatni, mi is történt valójában a színfalak mögött Britney Spearsszel.

A dokumentumfilm készítői nem csak rajongói az énekesnőnek, de személyes kapcsolatot is ápolnak vele évek óta. Így képesek voltak olyan szemszögből is bemutatni az elmúlt évek eseményeit, amit a bulvármédia eddig elhanyagolt. Éppen ezért, aki valaha is szerette Britney Spears dalait, aki egy cseppet is kedvelte az énekesnőt, annak szinte kötelező megnézni a Britney kontra Spearst.