Csekkold vagy passzold? Mi ez az új ‘sikersorozat’ a magyar Netflixen Julie Delpyvel? (A folyamatos összeomlás szélén)

Már látható a Julie Delpy által írt, játszott és rendezett széria, A folyamatos összeomlás szélén a Netflixen, melynek főszereplői a negyvenes éveikben járó nők, megpróbálnak visszatérni ahhoz az élethez, melyet még a családalapítás, a munka és a számtalan kötelesség előtt éltek. Egy sorozat a nők életközepi válságáról és annak leküzdéséről egy világsztárral a fedélzeten? Ígéretes, de vajon érdemes nézned? Az eddigi vélemények és kritikák alapján segítünk a döntésben. 

Julie Delpy 12 részes sorozattal rukkolt elő a Netflixen,  melyben már a leírás alapján is bőven van és volt potenciál, de valószínűleg a színésznő is lényegesen jobb fogadtatásban reménykedett.

Vannak, akik számára szempont egy sorozatban, hogy a főszereplők kedvelhető karakterek legyenek, mivel így könnyebben azonosulhatnak velük. Mi nem feltétlenül vagyunk ezen az állásponton, és a legnagyobb baj A folyamatos összeomlás szélén első epizódjaival nem is az, hogy életidegenek a karakterek, hanem hogy önmaguk és azoknak a nőknek a karikatúrái, akikről valójában mondani szeretne valamit. Szinte semmit nem tudunk meg róluk, ahhoz pedig végképp nagyon keveset, hogy érdekeljen is bennünket a jövőbeli sorsuk. Ennek hátterében pedig leginkább az áll, hogy a sztori cselekménye nem áll a karakterépítés szolgálatában. 

A karakterek közül egyedül Timm Sharp Williamjét emelhető ki, akit szívesen látnánk még, neki sikerült olyan szálat írni, ami hosszabb távon is érdekes lehet, csak kár, hogy ő épp nem a főszereplők táborát erősíti.

Ellenben a sorozatot nehéz szívvel lehet ajánlani, a történetmesélés széthullik, a karakterek túlságosan felszínesek, Delpy pedig legyen bármilyen zseniális színésznő, A folyamatos összeomlás szélén valószínűleg nem a pályafutása ékköveként marad majd meg az emlékezetben. 

A sorozat, mely a premierje után rögtön bekerült a Netflix jelenleg legnézettebb műsorai közé 43 értékelés után 55 százalékos értékelést kapott a Mafab.hu felhasználóitól. 

Ha adnál egy esélyt a sorozatnak, nézd meg az előzetesét idelent, ha pedig ezek után belevágnál, csak látogass el ide kattintva a széria mafabos adatlapjára, és a ‘Lejátszás a Netflixen’ mezőre kattintva azonnal el is indíthatod a műsort, amennyiben van előfizetésed a szolgáltatónál. 

vígjáték

Négy nő Los Angelesben a járvány kitörése előtt a szerelmi életükről és munkáikról elmélkedik. A kapuzárási pánik közeledtével önreflexióra szorul a négy jóbarát -... több»