Csodálatos noir krimi Edward Norton új mozija, az Árva Brooklyn

Az Árva Brooklyn (Motherless Brooklyn, hazai bemutató: november 28.) stábja nem sok időt tölt mostanában otthon. Edward Norton, az 50-es években New Yorkban játszódó thriller rendező-főszereplője csak úgy dúskál a meghívásokban.

A Norton mellett Bruce Willis, Willem Dafoe, Alec Baldwin, Bobby Cannavale, Leslie Mann és Gugu Mbatha-Raw főszereplésével készült film a rangos Telluride Fesztiválon mutatkozott be, azóta nagy sikerrel mutatták be a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, és egyedül októberben szerepel még a vancouveri, New York-i, Mill Valley-i és haifai filmfesztivál versenyprogramjában. És mindehhez ráadásul érkezett még egy fontos hír és egy nagy szakmai siker: az Árva Brooklyn-t beválogatták a 14. Római Nemzetközi Filmfesztivál versenyébe is.

– Az Árva Brooklyn csodálatos noir krimi, és a legjobb klasszikus mozik hagyományába illeszkedik – nyilatkozta a fesztivált igazgató Antonio Monda. – Edward Norton biztos kézzel, szigorú tekintettel alkotta meg a nagyratörés, a romlottság és a faji előítéletek örök történetét. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy ezzel a filmmel nyithatjuk meg ünnepélyesen a Római Nemzetközi Filmfesztivált.

Ezzel együtt egyre többen beszélnek arról, hogy a sok utazás után Nortonnak február környékén nagyon érdemes lesz már újra otthon, Los Angelesben lennie: könnyen lehet, hogy az Oscar-díj átadáson is színpadra szólítják majd.