Hamarosan a mozikban Spike Lee filmje, melynek premierje kapcsán 10 érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet érdemes tudnod a filmről.

Már csak napok kérdése, és a mozikban a világszerte milliók által várt Csuklyások – BlacKkKlansman, Cannes-ból a zsűri nagydíjával távozhatott, és sokan a jövő évi Oscar-esélyes produkciók között emlegetik. A film rendezői székét Spike Lee foglalhatta el (A belső ember, Az utolsó éjjel), míg a főbb szerepekben olyan színészeket láthatunk majd, mint Adam Driver, Topher Grace, Ryan Eggold, Harry Belafonte, Corey Hawkins, Robert John Burke és Laura Harrier. A forgatókönyvet Kevin Willmott, Spike Lee, David Rabinowitz, Ron Stallworth és Charlie Wachtel szerezte.

Íme 10 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A film Ron Stallworth valós történetét tárja elénk. Stallworth volt az első afro-amerikai rendőr, aki beépült a hírhedt Ku Klux Klánba. A KKK egykori vezetője, David Duke csak 2006-ban a Miami Herald újságírójától tudta meg, hogy Ron Stallworth színesbőrű.
  • Ron Stallworth szerette volna, ha Denzel Washington alakítja fiatalkori önmagát, de nagyon megörült, amikor kiderült, hogy a színész fia kapta a szerepet.
  • A film stáblistája alatt Prince egy korábban kiadatlan dala, a Mary, Don't You Weep csendül fel.
  • A Ku Klux Klan egykori vezetője, David Duke, aki a nyomozót beléptette a szervezetbe, ma is él, és aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a film rontani fog a megítélésén. Ron Stallworth alaposan meglepődött, amikor Duke felhívta, s az iránt érdeklődött, hogyan ábrázolják őt a filmben. Az egykori KKK-főnök látta ugyanis a Csuklyások – BlackKklansman előzetesét, és valamiért az a nyugtalanító benyomása támadt, hogy Spike Lee idiótaként állítja be őt.
  • A film egyik szereplője, John David Washington első alkalommal szintén egy Spike Lee-filmben, az 1992-es Malcolm X-ben tűnt fel mindössze hat évesen. A szóban forgó produkcióban apja, Denzel Washington és nagymamája, Lennis Washington is játszott.
  • Topher Grace a Cannes-i Filmfesztiválon Dave Kargernek adott interjújában elmondta, hogy a szerződtetése után titokban kellett tartania, hogy ő alakítja majd David Duke-ot.
  • A 2013-as Oldboy óta ez Spike Lee első olyan filmje, melyet ismét celluloidra forgatott.
  • A filmben szerepet kapott Denzel Washington fia, John David Washington is. Denzel és a film rendezője, Spike Lee korábban négy filmen is együtt dolgozott.
  • A Csuklyások forgatása 2017. októberében kezdődött meg Ossingban. New York államban.
  • A film Ron Stallworth azonos című regényének adaptációja.

Hazai premierdátum: 2018.09.27.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: