Cuba Gooding Jr. peren kívül megegyezett az őt nemi erőszakkal vádoló nővel

A New York Times információi szerint Cuba Gooding Jr. megegyezett egy nemi erőszakkal kapcsolatos perben, még mielőtt a tárgyalás a tervek szerint megkezdődött volna egy New York-i szövetségi bíróságon. A 2020-ban egy ismeretlen nő által benyújtott perben azt állították, hogy Gooding megerőszakolta őt.

A perben leírtak szerint a szóban forgó incidens Gooding New York-i szállodai szobájában történt 2013-ban. Miután találkozott vele Greenwich Village-ben, Gooding meghívta a nőt és barátját egy italra a SoHo-ban lévő The Mercer Hotelbe, ahol ő is megszállt. Amikor Gooding vetkőzni kezdett előtte, és eltorlaszolta az ajtót, a nő úgy döntött, hogy visszamegy a barátjához a földszintre. A per szerint azonban Gooding állítólag az ágyra lökte a nőt, beleegyezése nélkül illetlenül megérintette, majd a nő könyörgései ellenére vaginálisan és análisan is megerőszakolta.

Gooding az ügyvédjén, Mark Jay Helleren keresztül a kereset benyújtásakor tagadta az állításokat. Egy másik büntetőügyben Gooding korábban bűnösnek vallotta magát egyrendbeli erőszakos érintés vádjában, és elismerte, hogy 2018-ban és 2019-ben három különböző nőt illetlen módon fogdosott Manhattan éjszakai klubjaiban. A vádalku részeként Gooding elkerülte a börtönbüntetést, és az ítéletet szabálysértésre csökkentették.