Májusban az egyik nagy durranás a Doctor Strange az őrület multiverzumában mozi lehet. A film első a SuperBowl szünetére időzített előzetese elég nagy port kavart, a rajongók azonnal ezernyi kérdésre próbáltam meg választ találni. A multiverzum behozatalával gyakorlatilag bármi lehetségessé vált a Marvel moziverzumában, beleértve behozni olyan karaktereket is, akik eddig valamiért távol maradtak.

Jó példa volt erre a Pókember: Nincs hazaút is, amelyben a 2000-es évek összes Pókember filmjét képesek voltak összekötni a Marvel moziverzummal. Doctor Strange második önálló filmjében is a multiverzum lesz a téma, mivel a doki a Skarlát boszorkány segítségével próbálja meg helyrehozni a valamiért összeomló multiverzumot.

A film előzetese után máris azt kezdték el találgatni a rajongók, hogy kik lehetnek majd benne a filmben és kik nem. Az előzetesben hallható narrátorról például meg vannak győződve, hogy az a Xavier professzort alakító Patrick Stewart volt. A film plakátjának egy apró morzsájáról pedig szentül hiszik, hogy azon Deadpool bal fülcimpája agy jobb kisujjának Alaszka formájú anyajegye látható. De legalábbis Deadpool és kész.

Nos, e téren most mindkét érintett színész, vagyis Patrick Stewart és Ryan Reynolds is megszólalt. Bár az is igaz, hogy ezzel okosabbak nem igazán lettünk. Patrick Stewartot egy interjúban kérdezték, hogy valóban az ő hangját lehet-e hallani az előzetesben. Erre a 81 éves színész úgy reagált, hogy nagyjából 60 éve van a pályán, és bizony azóta szokták utánozni a hangját, ezért pedig nem vállalhatja a felelősséget. Ergo sem megerősíteni, sem megcáfolni nem volt hajlandó a dolgot.

Ami Ryan Reynoldsot illeti, ő elsőre elég egyértelműnek tűnik, de aztán jobban belegondolva… Ő így reagált Deadpool esetleges szereplésére: „Nem hiszem, hogy bármit is pont nekem kellene erről mondanom, de én nem vagyok benne a filmben. Lehet, hogy megbízhatatlan elbeszélő vagyok, de megígérhetem, hogy nem leszek benne a filmben.”

Szóval most, hogy mindkét érintett megszólalt az ügyben, pontosan ugyanott vagyunk, ahol eddig.