Depresszió, vígjáték csomagolásban, itt az új magyar film, a Mentés másképp előzetese

Sándor Péter és az internetes Szkiton tv sztárja, Virsinszki Zoltán főszereplésével jön az új magyar vígjáték-dráma, a Mentés Másképp.

A film története egy könyvelésbe belefásult irodistáról, Márkról (Sándor Péter) szól, akit egy ismerőse (Trokán Péter) keres fel, hogy segítsen megmenteni a lányát (Dézsi Darinka), aki depressziós. Márk a saját maga által kifejlesztett alternatív terápia módszerével elindítja a lány kezelését, úgy kezdi manipulálni a lány életét, hogy az nem tud róla ezzel próbálkozva terelni őt a boldogság felé.

A filmet Debreceni és Hajdúböszörményi helyszíneken forgatta a független filmes stáb.

Rózsa Gábor, a film rendezője ezekkel a szavakkal osztotta meg az előzetest:

"Körülbelül 4 éve az egyetem vége felé közeledve kezdett bennem erősödni egy nagyon megfoghatatlan mellkasból feltörő fojtogató üresség érzés. Általánossá vált, hogy reggel, amikor felkeltem ez a ködös szürke szorongás volt az első, amit éreztem: “Az életnek ettől többről kéne szólnia.”
Ebben az időszakban döntöttem el, hogy nem várok tovább lehetőségekre, magamtól vágok bele egy mozifilm elkészítésébe. Forgatókönyvírást kezdtem tanulni Hollywoodi könyvekből. Minden időmet arra szenteltem, hogy filmet készítsek. Egyre fényesebbé váltak a napjaim és bár a problémák, a nehézségek nem múltak el mégis boldogabb emberré váltam azáltal, hogy azt kezdtem csinálni, amit szeretek.
Emberek álltak mellém az alkotó út során! Megismertem a barátnőm, aki a film létrejöttének egyik alappillére lett, mindenben támogatott a családom, régi osztálytársaim, közeli és távolabbi ismerőseim álltak mellém, számomra eddig teljesen idegen cégek kezdtek segíteni minket. Rengeteg feszültséggel teli helyzet jött szembe velünk és ezek legyőzésére Isten áldása nélkül nem lett volna erőnk. Visszanézve azt érzem, hogy ez az egész egy CSODA. Mérhetetlen hála van bennem.
És most itt ez a nap! Közel 4 év után megosztom életem első mozifilmjének előzetesét. És ennek a szövegnek a megírása közben ezt érzem:
- “Igen, az élet több, mint a kötelességek teljesítése.!”

A szóban forgó trailert idelent nézhetitek meg.

dráma | vígjáték

Lovas Márk egy kiégett irodista, aki hamarosan betölti a harmincat. A férfi egy nap felkeresi egy kétségbeesett apa, hogy megkérje, hogy különleges, alternatív terápiás... több»