DiCaprio egy bombamerénylet gyanúsítottjának védelmére kel

Az Amerikai mesterlövész hatalmas sikere után Clint Eastwood ismét életrajzi filmet készíthet, ezúttal Leonardo DiCaprioval a főszerepben.

Bár a hivatalos bejelentés még várat magára, külföldi értesülések szerint Clint Eastwood az 1996-os atlantai nyári olimpiai játékok során hőssé lett biztonsági őrről, Richard Jewellről készítheti következő filmjét. Jewell 1996-ban az egyesült államokbeli Atlantában három gyanús hátizsákra lett figyelmes, melyekről kiderült, hogy csőbombát tartalmaznak. A férfi azonnal riasztotta a rendőrséget, és segített evakuálni a környéket, tettével számos életet mentett meg. Bár a média hamar hőst csinált belőle, később mégis gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben. Vádat ugyan nem emeltek ellene, de az eset és az ezzel járó nyilvánosság rendkívül megviselte.

Az Richard Jewell balladája főszerepét Jonah Hill játssza, míg ügyvédje szerepében jó eséllyel Leonardo DiCapriot láthatjuk majd. A rendezői széket eredetileg Paul Greengrass foglalta volna el, de az egyelőre Jason Bourne miatt végül nem fogadta el a Universal ajánlatát. A produkció produceri munkálatait Jennifer Davisson Killorna, Kevin Misher, Andy Berman, és a két főszereplő, DiCaprio és Hill látják el.  

A filmet gyártó stúdió Clint Eastwoodot szeretnék megnyerni a produkció rendezésére, aki azonban köztudottan lojális a Warner Bros.-hoz, ez azonban a legfrissebb híresztelések szerint nem feltétlenül jelent akadályt a szerződtetésében.

A film forgatókönyvét Bill Ray írta Marie Brenner 1997-es, a Vanity Fair-ben megjelent The Ballad of Richard Jewell című cikke alapján.

Az Richard Jewell balladája  még az idén a mozikba kerülhet.