Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
84%

Richard Jewell balladája (2019)

Richard Jewell
Filmadatlap
 
31
Szereplők
8
Vélemények
17
Képek
7
Videók
 
zoltyah   2021. 01. 20.

legújabb vélemény

0
A tökös Clint Eastwood balladája

Láttam hasonló filmeket, de ez a film az őszinteségével életteli és emberi. Clint Eastwood performansz.

 
Lubi   2020. 01. 22.

a nap véleménye

2
Névtelen hősök alkonya

Clint Eastwood számos filmben eljátszotta hallgatag westernhős karakterét. Karrierje elején a névtelen pisztolyhősként ismertté vált színész későbbi rendezői pályafutása során is gyakran visszatért ehhez a hőstípushoz. A karakter szinte egybeforrt Ea... teljes kritika»

1

 
elekm90   2020. 05. 22.

0

Korrekt dráma Clint Eastwoodtól, egy általam nem ismert, de eléggé elszomorító történetről, remek alakításokkal (nekem különösen Paul Walter Hauser tetszett a főszerepben). Végig fenntartja az érdeklődést, bár nekem egy kicsit a lezárása hirtelen volt, lehetett volna egy fokkal hatásosabb.

 
Engler Attila   2020. 03. 06.

0
Fantasztikus alkotás!

Tényleg régen láttam ilyen jó filmet. Semmi túlzás sem volt benne. A szereplők természetes hitelességek játszották a szerepüket. Oscar-díjat érdemelnek.

 
dakod   2020. 01. 21.

0

A filmet alapvetően belengi valamilyen fojtogató hangulat, amitől egyszerűen "nem kellemes" nézni. Mindettől elvonatkoztatva szerintem erre a hatáskeltésre nagyon is szükség van, mert egy olyan filmélményt teremt ezzel, ami túlmutat az egyszerű filmn... több»

 
mártilány   2019. 12. 25.

1

Nem is emlékszem, mikor kerültem ennyire egy film hatása alá. Nincs benne semmi rendkívüli, a maga egyszerűségével mégis teljesen magával ragadott. Nincs túldramatizálva, egyszerűen csak bemutatja, hogy tessék, ez történt, mégis dühöt, együttérzést v... több»

 
valaja   2020. 01. 20.

2

Clint Eastwood rendezése mindig zseniálisak, úgy gondolom, hogy esszenciálisan tudja megragadni és körüljárni azt a témát, amivel épp foglalkozik. A Richard Jewell balladája is egy ilyen filmalkotás. Van benne némi nagyon sötét és nagyon nyomasztó, d... több»

Galéria (17)

Paul Walter Hauser
Olivia Wilde
Clint Eastwood
Olivia Wilde
Kathy Bates
Paul Walter Hauser
Paul Walter Hauser
Jon Hamm
Clint Eastwood
Sam Rockwell
Clint Eastwood
Jon Hamm
Sam Rockwell
Jon Hamm
Sam Rockwell
Sam Rockwell
Jon Hamm
Paul Walter Hauser
Sam Rockwell
Kathy Bates

Videók (7)

A film összbevétele 43 745 542 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 11 475 218 forintot termelt. A hazai mozik összesen 7 346 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ez Jon Hamm és Clint Eastwood második közös filmje a 2000-ben bemutatott Űrcowboyok után.

(hp)
 

A film számos jelenetét (a koncerteket, a bombajeleneteket) a megtörtént események eredeti helyszínén, az atlantai olimpiai parkban vették fel.

(hp)
 

A Richard Jewell balladáját már az országos premierje előtt komoly bírálatok érték a feministák részéről amiatt, hogy a filmben szereplő újságírónő (Olivia Wilde) információért lefekszik egy FBI nyomozóval. A színésznő azonnal a produkció védelmére kelt, és azt nyilatkozta, hogy a feminizmusra nem szabad erotikamentes dologként tekinteni, valamit azt is hozzátette, hogy az emberek attól még dolgozhatnak keményen és lehetnek kötelességtudóak, hogy lefekszenek egymással.

(hp)
 

A Richard Jewell balladáját az Amerikai Filmintézet beválogatta 2019. legjobb 10 filmje közé.

(hp)
 

A valós eseményeket feldolgozó film története Marie Brenner 1997-es, a Vanity Fairben megjelent Amerikai rémálom: Richard Jewell balladája ("American Nightmare: The Ballad of Richard Jewell") című cikkén alapszik.

(hp)
 

A film forgatása 2019. június 24-én kezdődött meg Atlantában.

(hp)
 

A filmtervet már 2014 februárjában elkezdték fejleszteni. Az eredeti felállás szerint Jewellt Jonah Hill, míg ügyvédjét Leonardo DiCaprio alakította volna, míg a renDezői szék legfőbb esélyese Paul Greengrass volt, akivel a stúdió meg is kezdte a tárgyalásokat. Ezt követően évekig alig lehetett hallani a produkcióról, mígnem 2019. májusában a Warner megszerezte a megfilmesítési jogokat a 20th Century Foxtól. Nagyjából ezzel egy időben derült ki, hogy a renDezést Clint Eastwood vállalta el.

(hp)
 

A Richard Jewell balladája világpremierje 2019. november 20-án volt az AFI Fest-en.

(hp)
 

A filmet kimondottan pozitívan fogadták a kritikusok. A Richard Jewell balladája jelenleg 88 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. december).

(hp)
 
Hiányosságai ellenére bizonyosan állítható, hogy a fennsíkok egykori csavargója a kilencvenhez közel is, minden modorosságot és nehézkességet nélkülözve, kivételes magabiztossággal készíti filmjeit olyan hiteles hősökről, akikre nem csak napjainkban, de minden korban szükség lenne. több»
 
Érzékeny, megható, izgalmas és tanulságos mozgóképpel rukkolt elő Clint Eastwood, aki ennyi idősen még mindig képes meglepni az embert. Le a kalappal! több»