Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Richard Jewell balladája (2019)

Richard Jewell
Filmadatlap
 
31
Szereplők
11
Vélemények
17
Képek
7
Videók

Galéria (17)

Paul Walter Hauser
Olivia Wilde
Clint Eastwood
Olivia Wilde
Kathy Bates
Paul Walter Hauser
Paul Walter Hauser
Jon Hamm
Clint Eastwood
Sam Rockwell
Clint Eastwood
Jon Hamm
Sam Rockwell
Jon Hamm
Sam Rockwell
Sam Rockwell
Jon Hamm
Paul Walter Hauser
Sam Rockwell
Kathy Bates

Videók (7)

 
harnas1207   2021. 11. 05.

legújabb vélemény

0

Tipikusan olyan történet, ami nem indokolja a mozifilm elkészítését. Dokumentumfilmként érdekes volt, de több mint 2 órás előadásban a legjobb színészek se tudják eladni. Egyrészt, mert a történetben nincs semmi csavar, semmi feszültség, a nézőnek ni... több»

 
Lubi   2020. 01. 22.

a nap véleménye

3
Névtelen hősök alkonya

Clint Eastwood számos filmben eljátszotta hallgatag westernhős karakterét. Karrierje elején a névtelen pisztolyhősként ismertté vált színész későbbi rendezői pályafutása során is gyakran visszatért ehhez a hőstípushoz. A karakter szinte egybeforrt Ea... teljes kritika»

1
 
elekm90   2020. 05. 22.

1

Korrekt dráma Clint Eastwoodtól, egy általam nem ismert, de eléggé elszomorító történetről, remek alakításokkal (nekem különösen Paul Walter Hauser tetszett a főszerepben). Végig fenntartja az érdeklődést, bár nekem egy kicsit a lezárása hirtelen volt, lehetett volna egy fokkal hatásosabb.

 
qwer   2021. 10. 01.

3

A (szerintem indokolatlanul) hosszú játékidő és Richard Jewell néha bosszantóan együgyű viselkedése miatt többször is érdektelenné vált számomra a cselekmény, elmaradt a várt drámaiság, de összességében egy egész korrekt film, ami leginkább azt dombo... több»

 
Engler Attila   2020. 03. 06.

2
Fantasztikus alkotás!

Tényleg régen láttam ilyen jó filmet. Semmi túlzás sem volt benne. A szereplők természetes hitelességek játszották a szerepüket. Oscar-díjat érdemelnek.

1
 
mártilány   2019. 12. 25.

1

Nem is emlékszem, mikor kerültem ennyire egy film hatása alá. Nincs benne semmi rendkívüli, a maga egyszerűségével mégis teljesen magával ragadott. Nincs túldramatizálva, egyszerűen csak bemutatja, hogy tessék, ez történt, mégis dühöt, együttérzést v... több»

 
zoltyah   2021. 01. 20.

0
A tökös Clint Eastwood balladája

Láttam hasonló filmeket, de ez a film az őszinteségével életteli és emberi. Clint Eastwood performansz.

A film összbevétele 43 745 542 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 11 475 218 forintot termelt. A hazai mozik összesen 7 346 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ez a második film, melynek cselekménye Marie Brenner újságíró cikkén alapszik. Az első a Michael Mann rendezésében készült A bennfentes (1999) volt.

(qwer)
 

Ez Jon Hamm és Clint Eastwood második közös filmje a 2000-ben bemutatott Űrcowboyok után.

(hp)
 

A film számos jelenetét (a koncerteket, a bombajeleneteket) a megtörtént események eredeti helyszínén, az atlantai olimpiai parkban vették fel.

(hp)
 

A Richard Jewell balladáját már az országos premierje előtt komoly bírálatok érték a feministák részéről amiatt, hogy a filmben szereplő újságírónő (Olivia Wilde) információért lefekszik egy FBI nyomozóval. A színésznő azonnal a produkció védelmére kelt, és azt nyilatkozta, hogy a feminizmusra nem szabad erotikamentes dologként tekinteni, valamit azt is hozzátette, hogy az emberek attól még dolgozhatnak keményen és lehetnek kötelességtudóak, hogy lefekszenek egymással.

(hp)
 

A Richard Jewell balladáját az Amerikai Filmintézet beválogatta 2019 legjobb 10 filmje közé.

(hp)
 
Hiányosságai ellenére bizonyosan állítható, hogy a fennsíkok egykori csavargója a kilencvenhez közel is, minden modorosságot és nehézkességet nélkülözve, kivételes magabiztossággal készíti filmjeit olyan hiteles hősökről, akikre nem csak napjainkban, de minden korban szükség lenne. több»
 
Érzékeny, megható, izgalmas és tanulságos mozgóképpel rukkolt elő Clint Eastwood, aki ennyi idősen még mindig képes meglepni az embert. Le a kalappal! több»