91 Vikingek  (2013)

Amióta Denis Villeneuve tavaly mozikba repítette az új Dűne filmet, újra Frank Herbert univerzumáról beszél mindenki. Nem csoda, hogy kezdenek megjelenni az újabb különböző film és sorozattervek. Ezek közül az egyik a Dune: The Sisterhood, amely egy előzménysztorinak tekinthető spin-off lesz.

A történet több ezer évvel a tavalyi mozifilm eseményei előtt játszódik, középpontjában pedig a Bene Gesserit csoport megalakulása áll majd. Ezt magasan képzett és halálosan veszélyes harcos nők alkotják, akik csendben beépülnek a politikai életbe, hogy felügyeljék és irányítsák a folyamatokat.

A sorozat forgatókönyvén Diane Ademu-John dolgozik, a showrunner pedig Alison Schapker lesz. Az első epizódot Johan Renck fogja rendezni, de egyelőre nem tudni, hogy mikor kezdődhetnek meg a munkálatok. Ami pedig a szereplőgárdát illeti, a már ismert nevek mellett most feltűnt egy új is.

Mint ismert, a sorozatban szerepelni fog Emily Watson, Indira Varma, Aoife Hinds, Shirley Henderson és Shalom Brune-Franklin is. Csupa nő (hisz a sztori is nőkről szól), de a nemek arányát nem akármilyen színésszel fogják javítani. Kiderült ugyanis, hogy a sorozatban Travis Fimmel is szerepelni fog, aki Desmond Hartot, egy titokzatos katonát fog alakítani.

Travis Fimmel leginkább a Vikingek című sorozatból lehet ismerős, de szerepelt a Warcraft: A kezdetek moziban és legutóbb az HBO Max A farkas gyermekei című sorozatában is.