Durván odaszólt a The Last of Us meleg románcos részének korunk egyik legnagyobb rendezője

Paul Schrader napjaink egyik legjobb filmrendezője. Az évtizedek során bebizonyította, hogy kockázatvállaló művész, aki nem fél triggerelni vagy kihívások elé állítani a nézőt.

Az elmúlt néhány évben pedig hajlandó volt ezt a fajta hozzáállást a közösségi médiában is alkalmazni, ahol a Facebook-bejegyzései tele vannak kegyetlen kritikákkal. Senki sincs biztonságban Schrader kritikus véleményétől. Még a 2023-as év közönségkedvenc sorozata, a The Last of Us sem.

Paul Schrader egy friss Facebook-bejegyzésben magyarázza el, milyen tapasztalatokat szerzett nemrég, amikor megpróbálta megnézni az HBO The Last of Us című sorozatát. A történet egy poszt-apokaliptikus világról szól, ahol egy gomba megfertőzte az emberek agyát, ami az emberiség majdnem kihalásához és zombiszerű szörnyek hordáinak kialakulásához vezetett. A történet azonban határozottan többről szól, mint a zombikról. Komoly érzelmi tétje van, nem kis részben a fenomenális színészi játéknak és írói munkának köszönhetően. 

"AZ UTOLSÓK KÖZÜLÜNK. Ezt meg kell nézned - mondta egy barátom. De - válaszoltam - ez egy zombisorozat. 'Igen', válaszolták, 'de nagyon jó'. Szóval megnéztem. És valóban, az első rész 35 percében zombik tébláboltak az utcán.  Úgyhogy kikapcsoltam. De a harmadik részt meg kell nézned - ellenkezett a barátom. Így hát megnéztem. Ez egy szuper giccses b*zi tesó eutanázia meló volt (legalább nem voltak élőhalottak). Miről maradtam le?"

Anélkül, hogy túlságosan spoileresek lennénk, elég, ha annyit mondunk, a harmadik epizódban tényleg van egy olyan epizód, ahol a történet az apokalipszis két azonos nemű túlélőjét követi, akik váratlan módon összejönnek, és kialakul köztük a szerelem. Ez egy olyan epizód, amelyről a legtöbben azt mondják, hogy könnyedén az év egyik legjobb tévés epizódja lesz. De Schrader szerint ez egy "szuper giccses b*zi tesó eutanázia meló". 

Mindenki a saját feje után megy, és Schrader kiérdemelte a jogot a saját véleményre. De nem lehet nem arra gondolni, hogy a filmkészítő talán túlságosan is durván fogalmazott, és lemarad arról a sztoriról, ami talán az egyik legjobb történet, amit idén filmben elmeséltek.