2019.06.08   szerző: Archívum   hozzászólások: 0

Már a mozikban a 2017-es Egy kutya négy élete folytatása, melynek kapcsán cikkünkben összegyűjtöttünk mindent, amit érdemes tudnotok a filmről. 

Vannak barátságok, melyek több életen át tartanak. Ilyen Bailey kutya története is, aki négy eb-életen keresztül talált vissza szeretett gazdájához, Ethanhez (Dennis Quaid). Nem is lehetnének boldogabbak a hétköznapok, hisz Bailey együtt él családjával, Ethannel, annak feleségével, Hannah-val (Marg Helgenberger) a michigani farmjukon. Sőt, Bailey új játszópajtásra is talál, Hannah és Ethan tüneményes unokája, CJ személyében.
Mikor CJ anyukája úgy dönt, maga mögött hagyja a vidéki életet, és kislányát is magával viszi, a szeretett kis barát egyik napról a másikra eltűnik az immár agg korban lévő eb életéből. Bailey napjai ekkor már meg vannak számlálva, és imádott gazdája, Ethan arra kéri őt, ezúttal unokája életébe térjen vissza, és vigyázzon rá, bármi történjék is. És akkor ismét bekövetkezik a csoda: Bailey egy cuki kölyökkutya testében születik újjá, méghozzá CJ oldalán, akivel elválaszthatatlan barátokká válnak. A hűséges eb-társ újra és újra visszatér a lányhoz, miközben ráébred arra, mi az ő végső küldetése, miért is született a világra. 

A nagysikerű Egy kutya négy élete című film folytatása – ami szintén W. Bruce Cameron bestsellere alapján készült – ismét egy kutya szemszögéből mesél megannyi izgalmas, meghitt, és vidám kalandról, emberi kapcsolatokról, barátságról, és a feltétel nélküli, örök szeretetről. A Modern család, és a Szívek szállodája rendezőnője, Gail Mancuso egy szívhez szóló, kedves családi filmet készített, ami nem csak a filmrajongó gazdikat fogja levenni a lábáról.   

A film főbb szerepeit Dennis Quaid, Marg Helgenberger, Josh Gad, Daniela Barbosa, Betty Gilpin, Kathryn Prescott és Abby Ryder Fortson alakítják. 

Íme 5 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • Az Egy kutya négy útja a televíziós sorozatok és tévéfilmek világában már több évtizedes tapasztalattal rendelkező, kétszeres Emmy-díjas Gail Mancuso első egészestés mozifilmje.
  • A 2017-ben bemutatott Egy kutya négy élete folytatása.
  • A film W. Bruce Cameron 2012-es azonos című regényének adaptációja.
  • Az Amblin Entertainment vezérigazgatója, Michael Wright 2017. június 21-én jelentette be, hogy megkezdték Egy kutya négy élete folyatásának fejlesztését.
  • A filmet vegyesen fogadták a kritikusok. A RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon az Egy kutya négy útja 54 százalékon (a nézők körében ugyanez a szám 94 szézalék!), míg a Metacriticen 43 ponton áll (2019. május).

Hazai premierdátum: 2019.06.06.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: