Eldőlt, ez volt a filmrajongók kedvenc filmje 2023-ban

A héten jelentették be hivatalosan a 96. Oscar-díj jelöltjeit, amely már most egyértelművé tette, hogy mely megjelenés is volt a 2023-as év legmeghatározóbb filmes alkotása.

Christopher Nolan Oppenheimer című rendezése 13 jelölést kapott az idei gálán, akinek pedig ez továbbra sem hangzik elég meggyőzően, annak figyelmébe ajánljuk a Rotten Tomatoes portál felmérését. A portál közvélemény-kutatása szerint a közönség egyértelműen az Oppenheimert emelte ki, ugyanakkor komoly konkurenciára talált Taylor Swift - The Eras Tour koncertfilmben, a szavazás egy pontján a produkció 55 százalékkal állt nyerésre.

Az Oppenheimer ugyanakkor masszív 180 perces játékidőt kapott, így kétségtelen, hogy elszánt közönségre van szükség ahhoz, hogy egy ilyen epikus történet sikert tudjon aratni. Nem mellékes az sem, hogy világszerte több mint 955 millió dolláros bevétellel az Oppenheimer lett 2023 harmadik legnagyobb bevételt hozó filmje.

77 Oppenheimer  (2023)

dráma | életrajzi | történelmi

SkyShowtime (2024.03.21.)

A második világháború egyik legborzalmasabb hozadéka az atombomba feltalálása, amelynek első és egyben utolsó bevetése sokkolta a világot. J. Robert Oppenheimer nevéhez... több»